7 april, 2016

Joakim Berne ny VD på Sail Racing

Sail Racings styrelse har utnämnt Joakim Berne som ny VD for företaget. Joakim har arbetat som försäljningschef för Sail Racing under många år och är en av tre delägare i företaget.

Joakim Berne_CEO_SR

Sail Racing International designar och tillverkar kläder för högfartssegling. Företaget har en lång historia i seglingsprojekt som partner till syndikat i Volvo Ocean Race, Extreme Sailing Series, World Match Racing Tour och America’s Cup. Sail Racing är officiell klädpartner till 35:e America’s Cup och till Oracle Team USA, titelförsvaren av den prestigefyllda America’s Cup-trofén.

I Sail Racings sortiment finns också ett stort utbud av casual/lifestyle-produkter som distribueras online via sailracing.com, genom det egna butikskonceptet Sail Racing Club House samt hos auktoriserade återförsäljare.

Sail Racings grundare och tidigare VD, Martin Rydell, kommer fortsätta arbeta med utvecklingen av nya produkter. Martin tar också rollen som ordförande i Sail Racings styrelse.

– Sail Racing har haft en årlig tillväxt på 15–20% de senaste åren och vi ser en spännande internationell potential framöver, säger Martin Rydell.

– Tiden är nu helt rätt att lämna över ansvaret som VD till Joakim. Han har en detaljerad plan för utvecklingen av företaget under de kommande åren. Nu får jag istället möjligheten att sätta fokus på att ta fram bra, nya produkter tillsammans med design- och produktutvecklingsteamet på Sail Racing, avslutar Martin Rydell.