8 april, 2016

Lyxig ubåt för djupaste dykningarna

Holländska U-Boat Worx lanserar nya privata ubåtar speciellt utformade för kryssningsfartyg och turism för de djupaste turistdykningar som har gjorts.

U-Boat Worx har lanserat tre nya lyxiga ubåtsmodeller: Cruise Sub 5, Cruise Sub 7 och Cruise Sub 9. Cruise Sub 5 och 7 har förmåga att dyka till 1 140 m djup med turister, vilket gör dem till de ubåtar som klarar de djupaste dyken för turister någonsin. Beroende på modell kan båtarna bära fem, sju eller nio personer per dyk.

Efter de första framgångarna för undervattensfarkoster som drivs från fartyg lyxkryssning som The Taipan från Star Cruises och Crystal Esprit är holländska U-Boat Worx en tillverkare ser en ökad efterfrågan från industrin.

– Vår verksamhet på kryssningsfartyg inspirerade utvecklingen av Cruise Sub-serien, säger Bert Houtman, grundare och styrelseordförande i U-Boat Worx.

– Oavsett om föraren fokuserar på exklusiv djuphavs prospektering i avlägsna destinationer eller på att göra många utflykter under vatten på korallreven, är Cruise Subs optimerad för att maximera gäst erfarenhet.

Traditionella turistubåtar har små fönster och en kabin som i mycket påminner om en buss. Den nya Cruise Sub-serien är baserad på U-Boat Worx undervattensfarkoster som används på exklusiva privata superyachter och forskningsinstitut. Alla gäster kommer att ha samma panoramaupplevelse tack vare två stora akrylsfärer som släpper ut alla på den främre raden.

Interiören kan rotera inne i sfären, se passagerarna alltid ha den bästa utsikten medan dykning – oavsett riktning dränk färdas.

De nya undervattensfarkosterna är konstruerade för att internationella standarder och kan användas non-stop under upp till tolv timmar. Undervattensfarkosterna är batteridrivna och har därför ingen inverkan på den marina miljön.

Cruise Sub - diving near reef - Copy

http://www.uboatworx.com/