2 maj, 2016

Wakeboardbåt med utombordare från MasterCraft

NXT20 GLOBAL Edition med Mercury Verado är den första utombordarbåten på över 20 år för att dra wakeboard från engelska MasterCraft. Enklare att trimma båten och fler motoralternativ till kunden är ett par av fördelarna.

Nya NXT20 Global Edition levereras med en 175 hk Mercury Verado utombordare som standard, med möjlighet att uppgradera till en 225 hk. Båda motorerna gör att det blir enkelt för föraren att trimma och hantera motorn. Inte minst i grunda skärgårdar är det en fördel med utombordare.

– Bland våra övriga båtmodeller erbjuder olika installationer med Yanmar inombordsdiesel. Men en del kunder föredrar utombordsmotor och därför har vi valt att samarbeta med Mercury Marine för att kunna erbjuda Verado som alternativ. Med låga ljudnivåer och vibrationer samt en låg bränsleförbrukning är Mercury Verado en perfekt partner för Master, säger Michael Hardicker, vd för MasterCraft.

Företaget marknadsför den nya båten med ett ”crossover skrov”, vilket sägs garantera kraftfulla köregenskaper. I övrigt har båten dragbåge för wakeboard eller vattenskidor och en påkostad interiör för upp till tolv personer.

 

Tekniska fakta

Längd:                     6,10 m

Bredd:                     2,31 m

Vikt:                         1 610 kg

Bränsle:                  170 liter

Personer:                12

Djup:                        0,38–0,76 m

Info:                         www.mastercraft-superyachts.com