4 maj, 2016

Två nya superyachts från Nautor Swan

Finska Nautor Swan har lanserat två nya modeller av sitt nya flaggskepp; Swan 115 SY Shamanna och Swan 115 RACE SY Highland Fling 15. Detta samtidigt som 2016 är ett speciellt år för Nautor Swan, som firar 50-årsjubileum med massor av nyheter.

Swan 115 representerar ett stort steg framåt inom både cruising och racing design. Grunden las med designen för ett par kunder som vill öka både njutningen och glädjen av att äga en stor (och mycket dyr) segelbåt. Förutom den sedvanliga cruisingkomforten sökte de extra prestanda för att öka förmågan till racing och segling undan vind.

Detta ledde till att Swan utformade en maximal vattenlinjelängd för att kunna optimera båtens hastighet, vilket inte var helt enkelt med en djup skrovform.

Flushdeckversionen har stilrena däcksutrymmen och slanka linjer, vilket gör Swan 115 den ultimata prestandabåten i sin klass. Swan har mycket att försvara på det området med ledande byggtekniker och materialval.

Skrovformen med sin breda akter är ritad av Germàn Frers. Båten har goda prestanda med bland annat dubbla roder för ökad känslighet och bättre kontroll.

Den traditionella teakinredningen är handbyggd av Nautors egna hantverkare i Finland. Den är lätt oljad för att få en riktigt mjuk och fin finish. Nautors team av inredare och arkitekter samarbetar med varje kund för att skräddarsy varje Swan för sina kunder.

Under däck har Swan 115 FD ägarhytten i fören med besättningshytter akteröver.

Båten är byggd för att kappseglas. I racingversion har den ett långt bogspröt för förbättrad medvindsprestanda. Tryckknappssegelhantering är standard på båda versionerna. Skrov och däck är byggda i kolfiber med Nomex kärna.

Båda de nya superyachterna ska levereras inom några månader. De kommer att delta i Rolex Swan Cup i Porto Cervo (11–18 september). Swan 115 FD SY Shamanna kommer att presenteras vid årets Monaco Yacht Show.

Ytterligare två Maxi Swan är under byggnation vid varvet i Jakobstad: en fjärde Swan 115, RACE version, och den helt nya Swan 95 S version.

Swan 115_003WP_20160419_12_43_45_Pro Swan 115_0021