27 maj, 2016

Hybriddrift och lättdrivet skrov i Greenline 36 Hybrid

Greenline har genom utveckling av lättdrivna skrov, hybriddrift och innovativa inredningar med hemkomfort visat på hur framtidens motorbåtar ser ut. Med den nya 36-fotaren tar Greenline ytterligare steg mot det ideala båtlivet.

Pressmeddelande:

Greenline 36 bjuder mer av allt: mer fart, mer komfort, mer bekvämlighet, mervärde vid köpet och lägre kostnader för ägande.

Den nya formen är en förfining av Greenlines koncept. Modernt och klassiskt formspråk som står sig över tid. Det är svårt att inte falla för Greenline 36 nya former.

Skrovet är 5:e generationens Greenlineskrov som alla bygger på tanktester och fullskaleprov med de unika formerna för låg förbrukning.

Utvecklat på 36:an är ekonomi och högfartsegenskaper. Greenline 36 klarar farter upp till 25 knop och har samtidigt kvar sina låga förbrukningssiffror och möjlighet till långa distanser i deplacementsfart.

Den öppna planlösningen på däck med badbrygga gör att du lätt tar dig ombord och smidigt når vattnet när det blir för varmt. Sidewalk med utgång direkt ifrån förarplatsen är en annan viktig lösning såväl för komfort som för säkerhet. Väl tilltagen passage mellan för- och akterdäck, med ordentliga räcken som på ett stort fartyg, känns tryggt för hela familjen.

Inombords bjuder Greenline 36 Hybrid på en härligt ljus salong med sjöutsikt åt alla håll. En upphöjd salongsoffa ger fin sikt även under gång åt passagerarna. Förarsätet rymmer två om man vill.

Köket i vinkel är väl tilltaget och har Greenlines unika öppning med bardisk ut mot akterdäck. Här finns rejäla arbetsytor och 240 l kyl med frysfack. Spishällen är elektrisk.

Förut möts du av en hytt som anstår en kapten. Här kan du smidigt välja stor dubbelsäng eller separata bäddar i V-form. Stora skrovventiler och rutor i överbyggnaden ger en härlig kontakt med omgivningarna. Skåp med luckor och två garderober gör att du kan flytta in för sommaren.

Gästhytten är inget man skäms över att förlägga sina bästa vänner i. Separata bäddar med huvudet mot väggen. Bekväm fåtölj och bra garderob och stuv.

På styrbordssidan nedanför trappen ett stort våtrum med separat dusch.

Totalt gör planeringen av båten att man får känslan av att befinna sig på en betydligt större båt och inte på denna smidiga 36 fotare.

Standardutrustning:

5,7 kW litium batterier med inverter/laddare och 4X285W solceller för ständig tillgång till 230V elektricitet.

Air condition och värmare.

Skjutbart glastak.

Kyl på 240 liter med frysfack.

Elektrisk matlagning genom induktionshäll och mikrovågsugn.

Skjutbar sidodörr vid förarplatsen

I enlighet med Greenlines DNA och filosofi tar även nya Greenline 36 Hybrid hänsyn till miljön, andra båtägare och till sin besättning.  Egenskaper som skänker extra glädje till båtlivet.

Med sin genomarbetade komfort, rymd och ljus som gör livet ombord komfortabelt är Greenline 36 en perfekt båt för paret som vill kunna ta med sig gäster då och då.

 

Tekniska fakta

Längd:         11,99 m med peke

Bredd:         3,75 m

Vikt:             7 ton

Bränsle:      700 liter

Vatten:        400 liter/600 liter

Solceller:     1140 W

Batterier:     5,7 kW Li-Po batterier och 5 kW inverter

Motor:         Volvo Penta D3-220

Generator:  10/7 kW

Kabiner:      2+salong

Bäddar:       6(+1 opt)

CE-klass:    B

Info:             www.bavariasverige.se