19 juni, 2016

Kapten Väst stöttar projekt för ensamkommande flyktingungdomar i Nynäshamn

Tisdagen 28 juni kl 08.30 gör Kapten Väst ett strandhugg vid Nynäshamns Segelsällskap och lämnar över flytvästar och fiskeutrustning till Nynäshamns kommuns boende för ensamkommande ungdomar.

 

Kapten Väst projektet har som mål att inspirera människor att pröva på det vattennära friluftslivet och besöka vår vackra skärgård.

 

– Genom att dela ut flytvästar ser vi till att kontakten med havet blir säkert oavsett man står på en klippa eller sitter i en båt säger Peter Karlsson, verksamhetschef för Svenska Båtunionen.

 

– När vi fick höra om Nynäshamns kommuns engagemang att skapa sommaraktiviteter för ensamkommande ungdomar kände vi att det är ett viktigt projekt att stötta. Med hjälp av våra vänner i organisationen Sportfiskarna fick vi även till fiskeutrustning att skänka, fortsätter Peter Karlsson.

 

– Vi är jätteglada för att vi med hjälp av flytvästarna och fiskespöna kan skapa en bra aktivitet för våra ungdomar, säger Hannah Lindberg, samordnare för ensamkommande flyktingbarn i Nynäshamns kommun.

 

Kapten Väst är ett samarbete mellan Svenska Båtunionen och P4 Radio Stockholm.

För att öka kunskapen om flytväst och sprida en positiv bild av båtlivet genomför Svenska Båtunionen tillsammans med Sveriges Radio en flytvästkampanj för andra sommaren. Genom att skicka ut den kände radioprofilen Lasse Persson, alias: Kapten Väst på turné genom Stockholms skärgård sprider vi vårt budskap, träffar lyssnare och kända profiler. Vi kommer också dela ut gratis flytvästar till olika projekt och till människor som saknar flytväst.

 

Kapten Väst kommer att sändas varje vardag under två veckor i P4 radio Stockholm med start 27 juni kl 12.00 från Landsort.

Programmet ska främja flytvästanvändandet och sprida en positiv bild av båtlivet och friluftsliv i vattennära miljöer.