30 juni, 2016

Förändrade agenturer för Lagoon och Jeanneau

Navigare Yachting tar från 1 augusti över agenturerna för Lagoon och Jeanneau från Navigare Yachts på den svenska marknaden. Navigare Yachts integreras i Navigare Yachtings försäljnings- och marknadskanaler.

– Det är ett mycket positivt och naturligt steg där vi är idag, säger Jesper Rönngard vd för Navigare Yachting i en pressrelease.

Navigare Yachting har sedan 2001 sålt båtar till charter och opererar idag över 250 båtar i nio länder runtom i världen. Kunder kommer i fortsättningen att kunna köpa motor- och segelbåtar för rent privat bruk, i klubbkoncept och i charter genom Navigare Yachting.

– I och med nya delningsekonomins ökade popularitet blir våra kunder mer och mer medvetna om att de bör utnyttja sina resurser bättre och helt enkelt dela tillgångar. För oss innebär det att vi i Sverige säljer mycket mer av det bekymmersfria båtägandet genom vårt klubbkoncept. I korthet innebär klubbkonceptet att kunden har tillgång till sin båt så mycket han eller hon önskar, vi tar hand om hela eller delar av kundernas förvarings- och servicebehov. För att täcka kostnaderna för detta hyr vi ut båten ett par veckor varje år. Utöver det får man tillgång till hela Navigare Yachtings flotta i nio länder runtom i världen, berättar Jesper Rönngard.

– Därför är det inte längre hållbart att ha båtförsäljningen uppdelad i två bolag, från och med första augusti kommer all båtförsäljning att ske från Navigare Yachting AB och Navigare Yachts kommer på sikt att stängas. Det kommer inte att påverka befintliga kunder till Navigare Yachts då Navigare Yachting kommer att ta över ansvaret för dessa, fortsätter Jesper.

Bolaget kommer även fortsättningsvis tillhandahålla förvaring och service av båtar.

Nya och befintliga kunder kommer att möta en stark försäljningsorganisation med en ny försäljningschef i täten. Sara Östergaard har en bred erfarenhet inom försäljning och ledarskap. I hennes team kommer åtta medarbetare att ingå och finnas placerade i våra storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vi ser ett fortsatt behov av att vara närvarande på samma geografiska placeringar som vi har idag, nära våra kunder. Jag ser mycket fram emot att leda försäljningen i den nya verksamheten till ännu högre nivåer än vi sett idag, säger Sara Östergaard.

– Under de flytande båtmässorna i sommar; Öppna Varv och Allt på sjön möter kunderna ett starkt båtförsäljningsbolag under namnet Navigare Yachting, avslutar Sara.