11 augusti, 2016

Allsvenskan i segling tillbaka i Malmö

 

I helgen (12-14 augusti) är det dags att återupprepa förra årets succé när Allsvenskan i segling arrangeras i Malmö. Allsvenskan Segling är en ligaserie där 18 klubblag gör upp om Sveriges kanske mest prestigefyllda seglingstitel. Tävlingen i Malmö är tredje regattan av totalt fyra i årets allsvenska.

Malmö

 

Även i år kommer seglingarna att avgöras på vattnet utanför Västra Hamnen, ett perfekt ställe för såväl seglare som publik. Malmö Segelsällskap, i samarbete med Malmö Stad, står som arrangörer.

– Vi är otroligt stolta att få arrangera Allsvenskan även i år och över det stora intresse som tävlingen väckt. Seglingen i Malmö och har stolta traditioner och vi är glada över att ha med ett lag även i år, säger Björn Olsson som är koordinator inom Malmö Segelsällskap för tävlingen.

För Malmö stad är det ett fantastiskt tillfälle att framhäva sitt havsnära läge och sin profil av att främja flertalet idrotter.

– Malmö är en stad som alltid visat stor bredd inom idrott. Att allsvenskan i segling kommer hit för andra året är otroligt kul och jag hoppas att malmöborna verkligen tar chansen att komma ner till Västra hamnen för att se segling på högsta nivå, säger Pella Ström, huvudprojektledare för Malmös långsiktiga satsning ”Malmö vid havet”.

Som en del i denna satsning driver MSS sedan ett par år initiativet ”prova-på-segling” med syfte att fler erbjuds att prova på vattensport, människor som normalt inte har den möjligheten.

De allsvenska kappseglingarna i Västra Hamnen avgörs i så kallade sprintseglingar med sex stycken båtar av typen J/70 i varje race. Sprintsegling innebär att varje kappsegling tar cirka 12–15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med upp till 45 race (cirka 15 race per klubblag).

Evenemanget inleds med en parad på fredag 12:e med alla deltagande 18 teamen kl. 12:40 i Turbinhamnen i Västra Hamnen.

 

Bild från förra årets allsvenska i Malmö. Foto: Stefan Rahm.

 

Info: www.allsvenskansegling.se