12 september, 2016

Dubbla V8:or på Busters nya toppmodell

Buster Boats utökar sitt sortiment med en helt ny storleksklass. Den nästan tio meter långa, Buster Phantom, med plats för tio personer är tillverkarens största och snabbaste båt någonsin. Med de kraftigaste motorerna har Phantom en topphastighet på över 59 knop.

 

Pressmeddelande:

Buster Magnum-serien har varit en försäljningssuccé och en vägvisare inom branschen i de nordiska länderna: serien av stora öppna båtar har utökats och består nu av fem olika varianter och nästan 5 000 båtar har sålts under årens lopp. Jämfört med det tidigare flaggskeppet, Buster Magnum M5, är Phantom 2,3 meter längre och dess högsta tillåtna motoreffekt har fördubblats.

Två V8:or på 350 hk vardera och Yamaha Helm Master gör båten lättare att hantera

Olikt andra Buster-båtar kan Phantom utrustas med två motorer. Det kraftigaste alternativen för Phantoms dubbelmotorer är kombinationen av två stycken 350-hästkrafters, 5,3-liters V8-Yamaha-motorer.

Enligt produktutvecklingsdirektör Anders Kurtén finns det på den nordiska marknaden nu plats för en stor öppen båt som har designats med tanke på passagerartrivsel, stora utrymmen och sjöduglighet.

”Marknaden för snabba, sjödugliga förbindelsebåtar har under de senaste åren vuxit starkt. Att använda dubbelmotor på en båt är inte vanligt i Finland, men det kommer att bli allt vanligare tack vare den ökade manöverförmågan och säkerheten”, säger Kurtén.

Dubbla motorer betyder att man till fullo kan utnyttja Yamahas elektroniska drive-by-wire-system Helm Master. Helm Master som tilläggsutrustning ger båten joystick-styrning, som gör det lätt att navigera in i hamnen tack vare elektroniken som styr motorernas riktning, effekt och växelsystem. Under resekörning används automatisk synkronisering av motorerna, farthållare och automatisk motortrimning.

Busters nyutvecklade infotainmentsystem med Q-smartskärm är standardutrustning

Till Phantoms standardutrustning hör Busters egen Buster Q-smartskärm. Det 16-tum stora infotainmentsystemet är inbäddat i styrkonsolen, och ger föraren tillgång till bland annat kartor, mätare för motorn, väderleksinformation, radio och hjälpvideon. Som tilläggsutrustning finns bl.a. AIS.

”Som tilläggsutrustning till Phantom kan man få en till 16-tumsskärm för föraren och en 10-tumsskärm på kartläsarens plats, vilket betyder att båten allt som allt har tre skärmar med totalt 42 tum pekskärmar”, berättar Kurtén.

I passagerarutrymmet finns X-Crafts stadiga fjädrade stolar åt förare, kartläsaren och tre passagerare. På U-soffan i aktern finns sittplatser till fem personer.

Buster Phantoms skrov väger ungefär två ton, vilket innebär att med motorer och bränsle uppgår totalvikten till 3 000 kilo. Båten är 9,48 meter lång och 2,87 meter bred.

Buster Phantom börjar levereras till kunder i januari 2017.

Buster Phantom 2017

  • Längd 9,48 m
  • Bredd 2,87 m
  • Vikt 1 950 kg
  • Rekommenderad motoreffekt 400-700 hk

Bränsletank 2 x 400 liter

Info: www.busterboats.com