28 september, 2016

510 jollar avslutar säsongen i Saltsjöbaden

Baggensfjärden kommer att koka av segel kommande helg (1–2 oktober) när Sveriges största jolleregatta avgörs i Saltsjöbaden. Cirka 510 båtar tävlar i KSSS klassiska säsongsavslutning; Olympic Class Regatta.

 

Ambitionen med regattan är att vara en rolig och spännande säsongsavslutning för både bredd och elit. Här finns allt från sjuåringar till seniorer – och framför allt flera OS-seglare såsom Josefin Olsson, Jesper Stålheim och Fredrik Bergström. Här finns också fler världs- och europamästare.

Den största klassen blir Optimisterna där arrangörsklubben KSSS just nu (tre dagar innan start) har drygt 170 båtar anmälda. Övriga klasser är E-jolle, 29:er, 49:er, 49erFX, Zoom 8, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7, OK-jolle, Finnjolle och 5o5. För att klara av att arrangera regattan krävs fyra olika banor på Baggensfjärdens vatten och runt 150 funktionärer.

KSSS Olympic Class Regatta är en två dagar lång folkfest som enkelt kan följas från KSSS hamnplan i Saltsjöbaden. Första start är på lördag 1 oktober kl. 11.00 och sedan avslutas det på söndag strax efter kl. 15.00. Väderprognosen talar om övervägande solsken, 9–14 grader och vindar på 2–6 m/sek.

 

Info: www.ksss.se

 

Bilder från tidigare Olympic Class Regatta. Foto: Malcolm Hanes