29 september, 2016

Italiensk superlyx i nytt flaggskepp från Pershing

Det första exemplaret av den helt nya Pershing 140 har sålts till en europeisk kund som uppskattar lyx i överflöd. För det är exakt vad den här 43,5 m långa yachten bjuder på – i överflöd.

 

Pershing, som ingår i den stora Ferrettikoncernen, är något av det allra lyxigaste man kan kosta på sig från den världsledande italienska yachtindustrin.

Planerna på ett nytt 43,5 m långt flaggskepp byggt helt i lättvikts aluminium presenterades för över ett år sedan. Först nu är det dags att presentera den första sålda båten.

Pershing 140 är den största yachten någonsin från det här varvet. Kunden som köpte yachten sägs ha övertygats av båtens sportiga och kraftfulla linjer och en mängd innovativa lösningar ombord, enligt Pershing.

Yachten är resultatet av ett samarbete mellan Ferretti Groups Pershing team och designerna vid Fulvio De Simoni. Enligt Alberto Galassi, vd för Ferretti Group, blir Pershing 140 ”den häftigaste båten hittills i Pershings historia”.

Fulvio De Simoni, som har designat alla Pershings modeller sedan 1985, säger själv att designen är mycket innovativ. Detta trots att alla kännetecken för Pershing är tydliga med den skarpt skurna stäven och den effektiva användningen av utrymmen ombord..

Gösstången i stål i fören är en av de detaljer som utmärker det nya flaggskeppet ordentligt. Båten har också två ”sidovingar” eller balkonger som kan fällas ut när båten ligger still. Varvet har också använt stål och glas i kombination med aluminium på ett modernt sätt. Glas är numera en del av själva konstruktionen i många båtar och yachter, något som ger en extra stor känsla av öppenhet och ger bra utsikt från alla håll inifrån i båten.

Båten har bland annat en stor privat avdelning längst upp på flybridge, rejält skyddad av en fast topp. Akterdelen kan dock öppnas upp så att alla kan njuta av solen ordentligt.

Inredningen får kunderna själva designa, i samarbete med ett team från Ferretti Groups Engineering Department. Så brukar det gå till i yachtvärlden, där kunderna har med sig sina favoritdesigners i alla nya projekt.

Ombord finns plats för tio gäster i mycket luxuösa hytter, förutom en stor avdelning med full bredd avsedd för ägaren själv.

Som syns på nattbilden här intill har Pershing 140 gott om plats för den som vill ha med sig vattenleksaker, olika båtar eller bara kunna bada när yachten ligger för ankar.

Pershing 140 levereras med tre olika motorkonfigurationer. Kunderna kan välja mellan två stycken MTU 4000 M93L motorer, antingen 12V eller 16V, med vattenjetdrift. Detta ger fartresurser på 24 respektive 33 knop.

För fartälskarna finns även ett tredje alternativ med fyra stycken MTU M94 à 1 600 hk, vilket ger en kalkylerad toppfart på 38 knop.

Pershing 140 förväntas få sin premiärvisning under 2018.

Info: http://www.pershing-yacht.com/