22 november, 2016

Värmdö Jolleseglare årets arrangör i Seglarsverige

Nordic Yachts Open har vunnit pris som bästa regatta tillsammans med Värmdö Jolleseglare som arrangör.

I samband med att Svenska Seglarförbundet anordnade ”Seglarträffen”, som hölls i Stockholm 19–20 november med över 250 klubbar och seglare, delades flera priser ut under lördagskvällen.

I kategorin ”bästa Event/årets Arrangör” vann Nordic Yachts Open bland annat med motiveringen att vi under flera år haft en stadig ökning av deltagarantalet och satt den sociala delen i fokus, samt ett stort antal deltagande båtar med mixad besättning.

Nordic Yachts Open (NYO) arrangerades för femte året i rad. Det utgår ifrån Bullandö Marina på Värmdö utanför Stockholm. Formatet är en double-handed segling, vilket innebär att man endast är två personer ombord. I årets upplaga deltog 107 båtar, varav ett 25-tal med mixad besättning.

Kappseglingen är den största double-handed seglingen på Ostkusten och näst störst i Sverige. Kappseglingen pågår under en dag och avslutas med traditionsenlig AfterSail och regattamiddag på Bullandö Krog.

Värmdö Jolleseglare, VJS, är den enda aktiva jolleklubben på Värmdö. Den firade nyligen sitt 20-års jubileum. VJS bedriver träningsverksamhet ifrån islossning till isläggning med Optimister för de minsta och C/55 för de lite äldre. Under sommaren arrangerar de en populär seglarskola och Sjöpigge som är en introduktion för de yngsta till vatten och segling.

pristutdelning_vjs_nyo