14 december, 2016

Ny version av Nimbus 365 Coupé – för längre turer och boende ombord

Nimbus har i många år skickligt uppdaterat sina modeller och gett dem längre liv. I höst har nya 365 Coupé smygvisats – en redesignad och förfinad version av den prisbelönade 365-modellen med ”sidewalk”. Båten är speciellt byggd för familjer och livsnjutare som vill åka långt och bo längre perioder ombord. Fokus i utvecklingen har varit att förbättra funktionalitet och ytterligare höja nivån på bekvämlighet, enkelhet och flexibilitet ombord. Lansering sker på Boote i Düsseldorf i januari 2017.

Pressmeddelande:

Det mest iögonfallande är båtens nya utseende. Nya 365:an har modernare formspråk med spänstigare linjer som hon ärvt av syskonen 305 och 405. Avsikten är givetvis att ge båten ett nytt utseende som harmonierar med övriga Coupémodeller men framförallt handlar det om förbättrad funktionalitet.

– Eftersom vi vänder oss till medvetna och ofta kunniga båtmänniskor och familjer som faktiskt använder sina båtar väljer vi alltid funktion före design. Vi kallar det själva för funktionell design, vilket är djupt inbäddat i Nimbus varumärke och DNA. Samtidigt strävar vi självklart efter att göra den så vacker som möjligt, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB.

Exempel på funktionell design och förbättringar är kraftigare avbärarlist, förbättrad sikt från förarplats och salong, ny-D-stolpe med integrerad ventilation, dubbla takluckor med bättre ljusinsläpp och ljusare salong, utdraget aktertak för bättre skydd och enklare kapellhantering, ny förbättrad sidodörr och redesignad pulpit med bättre funktion och säkerhet.

– Med våra nya Coupémodeller når vi ut till en helt ny och ofta yngre målgrupp som prioriterar enkelhet, kvalitet och socialt umgänge. Det började med introduktionen av 365 Coupé med ”sidewalk” som utsågs till ”European powerboat of the year 2012”. Därefter har samtliga nya Coupémodeller med ”sidewalk” antingen nominerats eller vunnit priser. Vi ser positivt på framtiden och känner oss trygga i att vi har en serie med riktigt fina modeller fullproppade med funktionalitet som vi vet att kunderna vill ha, säger Jonas Göthberg, marknadschef på Nimbus.

 

Interiör med skandinavisk design

Interiört bjuder 365:an på härlig gedigen kvalitet där den mörka mahognyn skapar en skön kontrast till de lackade ljusa ytorna och ger en varm känsla. Båten har två kabiner fördelat på ”owners cabin” och ”guest cabin” med gemensam toalett. Nytt är att båda kabinerna har försetts med hög-skåp/garderober för bättre förvaring. Kabinerna har tygbeklädda skott i ljust material som dämpar ljud. LED-belysningen i båten är väl genomtänkt och skapar trivsel samtidigt som den är funktionell. Den integrerade ventilationen ger en väsentlig skillnad på cirkulation och luftkvalitet.

Uppe i salongen har utrymmet maximerats och den upplevs som ljusare och luftigare. Anledningen är det extra stora glastaket som ger generöst med ljusinsläpp. Taket har två stora öppningsbara takluckor (elektriska som tillval) med integrerat solskydd. Salongen har flera stora rena och plana ytor men känns ändå ombonad.

Den vändbara passagerarsoffan har plats för två vuxna alternativt en vuxen och två barn som kan åka med i färdriktningen. Både U-soffan och bordet i salongen är större än tidigare. Det finns gott om utrymme för fyra att äta men upp till sex personer får plats. U-soffan konverteras med lätthet till en extra dubbelbädd.

Båten har limmade rutor och stor välvd framruta, ny öppningsbar skjutdörr på styrbordssidan och har även en fullt öppningsbar sidoruta på babordssidan.

 

Modulärt pentry

Det nya modulära pentryt erbjuder mer förvaringsutrymme och fler valmöjligheter för att möta individuella önskemål. Möjlighet att välja gashäll, elhäll eller induktionshäll, ugn eller mikrovågsugn. Möjlighet till extra kylbox (36 liter), frysbox eller extra förvaringslåda. Integrerad köksfläkt finns som tillval i överskåpet.

 

Optimerad förarmiljö

Matta ytor med minimala störmoment, handtag för säkerhet vid sjögång samt en flexibel instrumentbräda som kan bestyckas med en stor 16 tums plotter eller två mindre. Samtliga ytor är behandlade med smutstålig matt lack som minskar reflektioner och är lätt att torka av.

Dörröppningen på styrbordssida är rejält tilltagen och gör det möjlighet att styra båten eller lägga till ståendes på utsidan – en funktion som används ofta. Den rostfria pulpiten är delad på mitten och det finns nu öppning för bättre och enklare access i och ur båten vid sidotilläggning.

Hela båten är försedd med LED-belysning.

Sidewalk design

365 Coupé är den näst största modellen i Nimbus prisbelönade Coupéserie med “sidewalk”.  Sidewalk design ger båten generösa utrymmen och gör det även lätt och säkert att stiga ombord, röra sig runt båten och fram på fördäck. Båten har rejäla rostfria pulpits för extra säkerhet och på fördäck finns en stor solbädd. Dolt på styrbordssidan hittar man bränslepåfyllning och tömning av septiktank tillsammans med en mer effektiv dränering.

Båten har ett stort akterdäck i samma nivå som badbryggan och salongen. Hög sarg och kraftig dörr till badbryggan ger en påtaglig trygghetskänsla. L-soffan har jämfört med tidigare modell bättre komfort tack vare större sittdjup och bättre ryggstöd. Bordet är också större.

Båten har också anpassats för mindre motorisering för att möta miljökraven på bland annat Bodensjön. Med en Volvo Penta D4-260 diesel blir båten lättare, mer bränslesnål och får ”smart speed” liknande egenskaper.

Summerat är 365 Coupé en båt som passar erfarna båtmänniskor, familjer och livsnjutare som värdesätter ett okomplicerat och njutbart liv till sjöss under längre perioder.

Nimbus 365 Coupé egenskaper

Ändamålsenlig weekend-, eller långfärdsbåt med fokus på funktionell design.

Stora sociala ytor med plats för familj eller vänner.

Sidewalk design – lätt och säkert att röra sig runt båten och på fördäck.

Stor rymlig och ljus salong med stora plana ytor.

Dubbla takluckor med integrerat solskydd

Vändbar passagerarsoffa med plats för fyra, kan konverteras till extra dubbellbädd.

Stort pentry som kan anpassas efter specifika behov och flera tillval.

Optimerad förarplats med möjlighet att styra båten och lägga till från utsidan.

Stor L-soffa med plats för 5 personer på akterdäck.

Owner´s cabin och toalett med integrerad ventilation

Kojer: fyra vuxna + två barn (dubbelbädd i salong)

Toalett och dusch med två ingångar

Smart speed liknande egenskaper tack vare mindre motorisering.

Svensktillverkad – Nimbus båtbyggeri i Mariestad

 

Teknisk specifikation*

Längd (skrovlängd)        11,37 m

Bredd max                      3,50 m

Vikt MLCC                      6 400/6 900 kg

Bränsletank                                        700 l

Vattentank                      270 l

Kylskåp / kylbox**           65 / 36** l

Varmvattentank              20 l

Septictank                      120 l

Startbatteri                     1x12V 75Ah

Servicebatteri                                    5x12V 80Ah

Servicebatteri (Heavy Duty)               2x12V 75Ah

Batteriladdare med landström och jordfelsbrytare

Max antal personer        8 st

CE kategori                                        B8

Antal bäddar                                      4+2 st

 

*Preliminära data. ** Tillval

Motoralternativ

Volvo Penta D4-260 191 kW (260 hk) maxfart ca 20 kn

Volvo Penta D6-370 272 kW (370 hk) maxfart ca 25 kn

Volvo Penta D6-435 320 kW (435 hk) maxfart ca 28 kn

Volvo Penta 2 x D4-225 330 kW (450 hk) maxfart ca 28 kn

Volvo Penta 2 x D4-260 382 kW (520 hk) maxfart ca 30 kn

Volvo Penta 2 x D4-300 442 kW (600 hk) maxfart ca 32 kn

Info: www.nimbus.se