9 januari, 2017

Två nya båtappar med Mulle Meck

Nu finns det två nya båtappar med Mulle Meck att ladda ned på App Store för iPhone och iPad. De är för barn i åldern 2–7 år.

mm-banner_ba%cc%8atar

I spelet ”Mulle Mecks båtar – en byggsats för barn” får små kaptener bygga fartyg för att sedan ge sig ut till sjöss. I ”Mulle Meck bygger en båt – en interaktiv bok” får vi läsa berättelsen om när Mulle Meck bygger en båt i ett nytt format med många roliga animationer.

Den första boken Mulle Meck kom ut 1993. Sedan dess har George Johansson och Jens Ahlbom gjort över 35 böcker med den klurige, händige och uppfinningsrika figuren, som tryckts i en upplaga på sammanlagt dryga 700 000 exemplar. Mulle Meck är en av de mest populära figurerna på biblioteken där han år efter år placerar sig bland de mest utlånade böckerna med 140 000 – 180 000 lån per år.

Cirka 120 000 barn om året leker med Mulle Meck i hans parker, i Järvastaden, Hudiksvall eller på Nääs i Lerums kommun. Cirka 400 000 besökare på Junibacken möter honom på Sagotorget, svensk barnlitteraturs ”hall of fame”.

Mulle Meck är översatt till alla språk i våra grannländer, liksom tyska och engelska. De senaste åren har Mulle Meck gjort stor succé i Ryssland. Även i Kina läser och spelar barnen Mulle Meck. Mulle Mecks appar finns att ladda ned i AppStore över hela världen.

Mulle Meck var pionjär med populära cd/dvd-spel redan på 1990-talet. De var för äldre barn. De nya apparna är enklare och gjorda för en ny generation unga Mulle Meck-fans. Förutom båtapparna finns både ”Mulle Mecks bilspel” och den interaktiva boken ”Mulle Meck bygger en bil” på App Store.