Helt ny stil från Finland – Aquador 35 AQ

Finska Aquador har arbetet i flera år med att förnya sin design. Nu kommer det första resultatet i Aquador 35 AQ, som får världspremiär i Düsseldorf i januari och även finns med på Båtmässan i Göteborg.

Bella Boats, som äger Aquador, har satsat ordentligt på att förnya hela Aquador-programmet. Med hjälp av den norske designern Espen Thorup har de verkligen lyckats göra något annorlunda. Thorup är även känd för de senaste årens nyheter från både Flipper och Bella.

I ett pressmeddelande beskrivs Aquador 35 AQ som ”en modern båt med ett flertal innovativa lösningar för båtägare med känsla för kvalitet. Däribland finns en rymlig och modifierbar kabin med bakre vägg som kan öppnas, elstyrt takfönster, stor badbrygga, praktiskt sidodäck på förarsidan, skjutdörr på förarsidan och stor dimavstötande dubbelkonvex vindruta”.

Aquador kallar designen ”let nature in”, vilket är en hyllning till nordiska traditioner med att leva nära naturen. Något som finsk arkitektur och design stått för i många år. Designen påminner dock i mångt och mycket om den rådande internationella trenden med allt kantigare båtar med stora innerutrymmen och väldiga ljusinsläpp tack vare många glasytor och öppningsbara luckor.

Båten har integrerade skjutdörrar för att öppna upp till akterdäcket. Den har också stora panoramafönster, vilket både ökar utsikten och ökar ljusinsläppet. Framrutan är gjord i ett enda stycke glas med dubbel böjning. En unik finess är att rutan har en inbakad värmefilm för att hålla den fri från imma och fukt.

All belysning ombord är LED för att förbruka så lite ström som möjligt. Vid förarplatsen, på styrbord sida, finns en skjutdörr så att föraren snabbt kommer ut på däck.

Aquador 35 AQ har världspremiär i hall 5 monter B40 på den stora båtmässan boot 2017 i Düsseldorf, 21–23 januari 2017.

Info: http://www.aquador.fi/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*