19 januari, 2017

Jättelikt sportfiskeakvarium till Båtmässan

Ett jätteakvarium för uppvisningar av sportfiske, ett samlat område för sportfiskeprylar, rekordmånga sportfiskebåtar och en egen temadag. Aldrig tidigare har fisket tagit så stor plats på Båtmässan i Göteborg.Båtmässan har de senaste åren satsat allt mer på en ny grupp besökare – sportfiskarna. I år blir det en samlad satsning där ett jätteakvarium blir den största attraktionen.
- Det är Europas största mobila akvarium. I år gör vi för första gången ett samlat sportfiskeområde på nästan tusen kvadratmeter, säger Jacob Ryder, huvudansvarig för sportfiskedelen.

Under hela mässan kommer kända profiler som t.ex. Stefan ”Trumman” Trumstedt och Albin Sharghi finnas på plats för att dela med sig av sina absolut bästa tips och råd för ett lyckat fiske.

Akvariet kommer att fyllas med fiskar, som regnbåge, öring, mört, karp och förhoppningsvis någon gädda också, beroende på fiskelyckan. 
- Vi kommer ge oss ut nu i slutet av januari för att samla in dem, säger Markus Lundgren, fiskevårdschef på Sportfiskarna, som är medarrangör till sportfiskesatsningen.

Den som vill investera i en häftig sportfiskebåt kommer heller inte bli besviken. 
- Vi har aldrig tidigare sett så många specialanpassade båtar för fiske på mässan, säger Jacob Ryder och nämner Tracker, Alumacraft och Nextline som några exempel på tillverkare som medverkar.

Och för den som inte kan få nog av sportfiske. 
Lördagen den 11 februari vigs hela scenprogrammet åt detta tema när tidningen Fiskejournalen och Sportfiskarna bjuder på ett äventyrligt program med PO Johannesson, Henrik Larsson och Tobias Fränstam som några höjdpunkter under dagen.