20 januari, 2017

Säker och trygg förtöjning vid bryggan

Mooring whips är en spännande nyhet som gör båtlivet tillgängligt för fler genom en säker, trygg, och enkel förtöjning. Mooring Whips består av glasfiberstavar som monteras på bryggan. Dessa används för att hålla ut båten på ett säkert avstånd från bryggan och skyddar mot både vågor, vind och båtsvall.

Stavarna håller ut båten från bryggan när vågor och vind pressar på, vilket innebär att bojar och andra förtöjningsanordningar inte blir nödvändiga. En förtöjning går till så att båten förtöjs bredsida vid bryggan, linan från Mooring Whips läggs om knaparna. Båten hålls sedan på ett betryggande avstånd från bryggan.

Det nyetablerade företaget Innomarin är startat av Stefan och Jonatan som båda har tillbringat mycket tid på vattnet i Norden och USA. Inspirationen är delvis hämtad i USA där Mooring Whips är ett självklart inslag i det amerikanska båtlivet.

– Vi har under åren sett många mindre lyckade förtöjningar, med båtar som skavt och slagit mot bryggan. Vi insåg att det saknades en produkt som Mooring Whips på den svenska marknaden, så vi bestämde oss för att tillverka en. Våra Mooring Whips är designade för att klara nordiska förhållanden, därför har materialval och design varit av högsta prioritet, säger importören Innomarins vd Stefan Leira Hagberg.

Innomarins Mooring Whips visas på båtmässan Allt För Sjön 4-12 mars 2017

Info: www.innomarin.se