26 januari, 2017

Baltic Yachts utökar ny serie med motorbåtar

På båtmässan i Düsseldorf visar det finska kvalitetsvarvet Baltic Motor Yachts för första gången sin nya satsning på motorbåtar. Baltic Yachts är främst kända för sin stora one off-byggen i kolfiber upp till 60 m (200 fot), men ger sig nu alltså in på motoryachtsmarknaden.

Baltic Yachts har ett rykte i världsklass för sina väldesignade segelbåtar i högsta kvalitet. Båtarna håller högsta kvalitet, är snabba och går mjukt i sjön.

Nu utökas alltså båtfamiljen med Baltic Motor Yachts genom introduktionen av två nya helt kundanpassade motor yachter. De nya modellerna är:

27 m Baltic MY88

34 m Baltic MY112

41 m Baltic MY135

Day Boat serie med 15 m Baltic MY49 och 17 m Baltic MY56.

De nya båtarna kommer till efter förfrågan från varvets kunder. De vill ha samma höga kvalitet och finish som i sina segelyachter. Båtarna är inspirerade av Baltics senaste 25 m (82 fot) motor cruiser Sunny Day för företagets ägare, Professor Hans Georg Näder, som själv har haft ett antal Baltic Yachts segelbåtar.

Den nya serien kommer vid en tidpunkt då Baltic Yachts har full orderbok för segelbåtar.

– Vi är ledare – inte följare, säger Professor Näder.

– Namnet Baltic Yachts är synonymt med kvalitet, prestige och performance. Baltic Motor Yachts står för en utveckling av detta och lägger grunden för en ny era inom yachting.

Baltic Motor Yachts ligger i Österbotten, inte långt från minst lika välkända Nautor´s Swan.

www.balticyachts.fi