30 januari, 2017

Superlyxig stor daycruiser från Riva

Italienska Riva presenterar  en helt ny, superlyxig daycruiser. Riva 56 Open kommer att visas senare i vår, men varvet har släppt de första skisserna nu.

Det är en rejäl daycruiser i absolut toppklass som Riva håller på att ta fram. Båten är designad i ett samarbete mellan Officina Italiana Design och Ferrettis designavdelning (Riva ägs av Ferretti).

Allt material i båten återspeglar de höga kvalitetsanspråk som Riva alltid har haft. Mahognyn är högglansigt lackerad och interiören uppbyggd med fina träslag och skinn.

Båten är designad enligt den senaste stilen från Riva. Det innebär en svepande vindruta och eleganta detaljer i rostfritt och trä.

Badplattformen och den stora solbädden över motorrummet är två av de viktigaste platserna ombord. Det är här den som har råd med en sådan här båt – prislappen lär vara mycket väl tilltagen – främst ska spendera sin tid på sjön. Riva har tagit fram ett nytt system för att höja och sänka badplattformen, som när båten ligger still sträcker sig en bit ned under vattenlinjen tack vare några avslutande trappsteg.

Även i fören finns ett soldäck, som kan förses med en skyddande soltopp. Här finns även en glasad del av däcket för att skapa ökad känsla av rymd och elegans.

Båten har under däck försetts med pentry, badrum, master cabin och en VIP-kabin. Den som inte kör själv kan även beställa en kabin för besättningen.

Marschfart från 32 knop. Toppfarten anges till 39 knop med största motoralternativet.

 

Tekniska fakta

Längd:         17,27 m

Bredd:          4,74 m

Djup:            1,45 m

Vikt:              23 ton

Personer:    10

Motorer:       2xMAN V8-1000 hk vid 2 300 rpm (standard)

2xMAN V8-1200 hk vid 2 300 rpm

Info: www.riva-yacht.com