10 februari, 2017

Team Akzonobel tjuvstartar Volvo Ocean Race på Båtmässan

Team AkzoNobel var den första båt att presenteras inför den kommande upplagan av kappseglingen Volvo Ocean Race. Som ett led i uppladdningen för det kommande äventyret är man med på årets Båtmässa i Göteborg. Med två radiostyrda miniversioner av den riktiga båten ”tjuvtränar” de i en av mässpoolerna.

Princess 43 och More 55 är två av de största och dyraste båtarna på mässan, men det är de minsta och kanske billigaste som lockar störst publik. Både pensionärer och barn köar för att få kappsegla med de radiostyrda segelbåtarna. Team AkzoNobels blåa båtar får bekänna färg i den tuffa miljön.

— Eftersom vi har betydande verksamhet i Sverige och på Västkusten ville vi manifestera vår satsning på Volvo Ocean Race här. Men vi lyckades inte få hit den riktiga tävlingsbåten så då tänkte vi tjuvstarta i det här mindre formatet i stället, säger Hans-Jörgen Brandt, kommunikationschef på AkzoNobel i Norden.

För intresserade mässbesökare finns Team AkzoNobel båtarna för provsegling i monter C 05:22, tillsammans med Stenungsunds Segelsällskap.

Team AkzoNobel:

Den svensk-nederländska båten team AkzoNobel var den första att presenteras inför Volvo Ocean Race 2017-2018. Tillsammans med den erfarne skepparen Simeon Tienpont, tvåfaldig vinnare av America’s Cup, gör AkzoNobel en ambitiös satsning för att vinna världens största havskappsegling vilken sträcker sig över tio månader och besöker tolv värdstäder på sin resa runt jorden.