1 mars, 2017

​Svenska Båtunionen på Allt för Sjön i Stockholm

På Allt för sjön på Älvsjömässan i Stockholm 4-12 mars finns Svenska Båtunionen (SBU) på plats med konstprojekt, direktsänd radio med Kapten Väst, gör-din egen-havstulpanvarnare och mycket mer. Dessutom anordnas “Stora Båtklubbsdagen” med en rad föreläsningar kring viktiga båtklubbsfrågor.

Bilden: I Svenska Båtunionens monter på Allt för sjön inbjuds besökarna att delta i ett konstprojekt eller vila benen en stund. På bilden Simon Vinokur och Lisa Possne Frisell från SBU.

Under årets “Allt för Sjön” är vår monter (C 03:26) öppen för alla besökare. Montern kommer att vara en handtecknad viloplats i skärgårdsmiljö med tid för reflektion, läsning och möjlighet att delta i vårt konstprojekt.

Vårt konstprojektet är öppet under helgen 4-5 mars och har temat integration. Besökarna utmanas att möta en person de inte känner sedan innan, hitta två gemensamma nämnare och sedan ta ett foto ihop. Fotot tecknas sedan av SBU:s kommunikatör/illustratör och en konstutställning av teckningarna med citat uppdateras löpande i vår monter under första helgen.

Den 9-10 mars kommer SBU även att anordna Live Showen Kapten Väst i Sveriges Radio P4 Stockholm på temat flytvästanvändning, direktsänt från scenen på Entrétorget.

Mässans sista helg får besökarna möjligheten att skapa sin egen havstulpanvarnare som kan påverka minskad påväxt av havstulpaner på båtar utan att använda giftig bottenfärg. Havstulpaneventet är en del av kampanjen “Ren botten utan gift” där Svenska Båtunionen är en aktör tillsammans med Skärgårdsstiftelsen, Naturvårdsverket och Sportfiskarna.

Den 3 mars korar vår medlemstidning Båtliv “Båtlivets Unga Hjälte” i International Färg AB:s monter. Utmärkelsen går till en ung person som gjort en särskild insats för fritidbåtslivet under föregående år.