10 mars, 2017

Jenny Gustavsson är Båtlivets Unga Hjälte 2017

Jenny Gustavsson från Örebro är ”Båtlivets Unga Hjälte 2017”. Priset delades ut i Stockholm 3 mars av Robert Aschberg.

Jenny fick sitt pris – ett stipendium på 15 000 kr – på båtmässan Allt för sjön i Stockholm. Hennes största intresse är segling.

– Alla som seglar har mål som de vill uppnå. Vissa har målet att segla OS, andra har målet att bara ta det lugnt, någon kan ha som mål att lära sig segla spinnaker, några kan ha målet att få en bra start i ett stort startfält. Jag har många mål med min segling, bland annat det sistnämnda alternativet, säger Jenny Gustavsson.

Jenny tränar och tävlar Laser radial i ÖKF (Örebro kanotförening). Där håller hon även i en seglarskola tillsammans med två klubbkompisar.

– Vi tränar nybörjare som är 8–12 år gamla. Det roligaste med att vara tränare inom segling är att se barnen utvecklas, veta att det är vi som har lärt ut dem och att se deras glada leende när de klarar slaget eller när de sätter den där gippen som de varit så rädda för innan.

Prispengarna ska Jenny använda till en båtsemester tillsammans med tjejkompisar från Hampetorp. De tänker slussa ut till Mälaren och sedan ut i Stockholms skärgård med en IF-båt. En del av pengarna ska gå till en navigationskurs.

– Vi är glada över att kunna uppmuntra en ung seglare som gör så mycket för att engagera andra i båtlivet, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för tidningen Båtliv.

 

Juryns motivering:

”Jenny Gustavsson tycker att det är viktigt att så många som möjligt får testa att segla. Jenny har visat att med rätt båt kan segling anpassas så att alla kan få njuta av båtlivet.”

 

Bildtexter:

Jenny Gustavsson från Örebro får stipendiet ”Båtlivets Unga Hjälte 2017” på 15 000 kr.

Fr. v. Richard Johansson, International Färg, Jenny Gustavsson, Örebro, och Robert Aschberg, prisutdelare.