20 mars, 2017

Prisvärd italienare med snygga detaljer

Den senaste båten från Invictus Yacht är en 6 m lyxig båt till ett överkomligt pris. För designen svarar Christian Grande, en av de kommande yachtdesignerna på den internationella marknaden.

Invictus, som fanns med på den stora båtmässan i Düsseldorf i år, kallar sin nya modell 200FX för en ”mini-yacht”. Den säljs till konsument för drygt 16 000 Euros, vilket motsvarar knappt 200 000 kr inklusive svensk moms.

Med en totallängd på endast 6,1 m känns Invictus 200FX lätt igen på sina linjer. Ombord finns gott om plats och båten är praktiskt utformad. Vi tycker att den kantiga stäven bär tydliga kännetecken av Pelle Pettersons konstruktioner från 70- och 80-talet…

Invictus har satsat hårt på att bygga en båt till lågt pris men med snygga detaljer som fångar ögat. Läderklädda räcken är kanske inte alltid så praktiskt men väldigt snyggt. Samma sak gäller den eleganta ratten, duschhandtaget och en rad små detaljer som förhöjer helhetsintrycket mycket.

Båten har ett smidigt och elegant skrov designat för en toppfart på 36 knop, men marschfart med en 150 hk utombordare anges till moderata 20 knop.

Vi har tidigare visat flera andra modeller från detta italienska varv, bland annat Invictus 370 GT och 280 GT. De har samma öppna planlösningar som lillasyster 200 FX och samma stil med snygga detaljer. Nykomlingen är mer tänkt som en liten tender till en större båt eller en elegant badbåt för sköna dagar.

Båten har tagits fram av varvet i samarbete med Cristian Grande Design Works, som ville komplettera båten med några kännetecken från större yachter. Han anger särskilt båtens styrkonsol som utmärkande för den här modellen.

Italienaren Christian Grande har färdigställt fler än 100 större yachter och fått ta emot 15 internationella utmärkelser.

 

Tekniska fakta

Längd:         6,1 m

Bredd:          2,4 m

Vikt:              1 070 kg

Personer:    8

Marschfart:  20 knop

Toppfart:      36 knop

Motor:           150 hk

Bränsle:       200 liter

Vatten:         45 liter

Design:        Christian Grande

Byggare:      Cantieri Aschenez

www.invictusyacht.com