24 mars, 2017

Rejäl bowrider från Chris-Craft – Calypso 30

Amerikanska båtbyggare kan det här med bow riders. Det är därifrån konceptet, som passar så bra även i Skandinavien, kommer. Nu presenterar Chris-Craft en helt ny Calypso 30.

På Miami International Boat Show tidigare i år hade systermodellen Catalina 30 Pilothouse världspremiär. Nu är det snart båtmässa på Mallorca (Palma Boat Show) och där visas den helt nya Chris-Craft Calypso 30.

Det här är en rejäl bow rider på 9,3 m längd, stora utrymmen, pentry och avsedd för dubbelmontage. Standardmotorerna är i USA två Mercury Verado 300 hk med digital gas och styrning. Den som vill kan även välja 2×350 hk – Yamaha eller Mercury.

Den nya modellen har samma djupa V-skrov med 21 graders vinkel i aktern som Chris-Craft Catalina Sportfisher. I kombination med vikten på nästan fyra ton ger det goda sjöegenskaper, även om bränsleförbrukningen blir högre.

Den slankt designade Calypso 30 har även gemensamma drag med Chris-Craft Corsair. Med 9,3 m längd och 3,1 m bredd är detta en stor bow rider med plats för upp till tolv personer. Båten är utrustad med ett pentry, grillplats och en stor öppen däcksyta akteröver. Både i för och akter finns uppfällbara bord.

Båten är utrustad med spoltoalett, handfat och gott om stuvutrymmen. Förarplatsen med två sittplatser och plats för två plottrar på instrumentbrädan är skyddad av en stor vindruta.

 

Tekniska fakta:

Längd:         9,3 m

Bredd:          3,1 m

Vikt:              3 946 kg

Personer:    12

Bränsle:       83 liter

Vatten:         120 liter

Botten:         21 grader V

Motorer:       MERCURY

Twin Mercury Verado (300 PSHP x2) 4 Stroke – DTS

Twin Mercury Verado (350 PSHP x2) 4 Stroke – DTS

YAMAHA

Twin Yamaha (300 PSHP x2) 4 Stroke – Digital Controls

Twin Yamaha (350 PSHP x2) 4 Stroke – Digital Controls

Info:              www.vatt.se