31 mars, 2017

Läcker 46 fots träyacht med IPS 600

Vicem Yachts från Florida, som bygger sina båtar i Turkiet, har tagit fram en ny Classic 46 IPS, som hade premiär på Palm Beach International Boat Show i mars. Med klassiskt eleganta linjer är detta en läcker båt, modernt byggd med glasfiber och epoxybakad mahogny.

Båten är lätt och robust med eleganta linjer. Classic 46 IPS ska tillverkas i två varianter med antingen två eller tre kabiner. Båten är på 14 m med ett djupgående på endast 0,7 m och hela 18 tons deplacement vid full last.

Vicem Yachts 46IPS är en välutrustad skapelse för alla som vill ha trevligt på sjön med familj och vänner. Ombord finns bland annat elektrisk grill, en stor bar och en rejäl matplats i salongen.

Motoriseringen är två stycken Volvo Penta IPS 600 (2 x 435 hk – 320 kW vid 3 500 rpm). Båten hanteras med Volvo Pentas kontrollsystem och har ett ordentligt V-skrov som ger fartresurser upp till 30 knop medan marschfarten anges till 26 knop.

I över 25 år har Vicem Yachts använt mahogny för att bygga fler än 150 båtar. Mahogny är en förnyelsebar resurs och i kombination med epoxy ger den en mycket stark konstruktion. Allt trä på skrovet till en Vicem inklusive köl med mera är epoxybehandlade för att öka styrkan och stoppa fukt. Skrovets utsida och motorrummet är försett med ett lager E-glass och epoxy samt ytterst polyuretanlack.

Vicem Yachts grundades 1991 och bygger båtar i tidlös design i två linjer: Vicem Classic och Cruiser från 52 till 107 fot.

Info: www.vicemyacht.com