13 april, 2017

Traineeplats på The Tall Ships Races ledde till jobb i Amsterdam

19-åriga Göteborgstjejen Clara Dahlberg har efter en lång resa bakom sig jobb i Amsterdam. Ett brinnande intresse för att segla skuta ledde tillslut till en volontärtjänst på Windseeker.

 

– Utan hade jag aldrig kommit i kontakt med Windseeker. Inte heller fått chansen att jobba med något som jag verkligen tycker är så himla kul, nämligen skutsegling, säger Clara Dahlberg.

Allt började med en sommarsegling i Skärhamn på skutan M/S Atene. Sedan dess har hon varit involverad på alla tänkbara sätt i skutvärlden. Under hennes andra år som skutseglare deltog hon för första gången i The Tall Ships Races. Inte som trainee utan hon deltog i eventet genom att erbjuda dagsturer för folk.

– Det har sina fördelar att segla The Tall Ships Races och vara en del av skutvärlden, säger Clara, som fem år senare äntligen fick chansen. På tävlingen North Sea Tall Ships Regatta, med slutdestination Göteborg, gick hennes dröm i uppfyllese. Hon fick segla som trainee på en stor skuta.

Månader senare efter att regattan var avslutad fick hon nys om jobbet som har lett henne dit hon befinner sig idag. Windseeker sökte efter en svensk person som ville jobba som volontär hos dem i Amsterdam.

– Har ni någon gång drömt om att segla skuta tycker jag att ni definitivt ska ta tag i det. Ni kommer att träffa så många nya vänner och ha en otroligt rolig tid ute till havs!

Det går inte längre att söka till att vara trainee under årets seglats med start i Halmstad. Traineeplatserna håller i denna stund på att fyllas. Nästa vecka kommer det ske ytterligare en utlottning av fler platser.

30 juni – 3 juli 2017 välkomnar Halmstad The Tall Ships Races, världens största havskappsegling, för andra gången. Som starthamn har Halmstad privilegiet att ta emot delar av världens mäktigaste och vackraste fartyg. Över 100 trainees ska då ut på en tio dagars seglingstävling med start i Halmstad och målgång i Kotka i Finland.

 

Bilden: Clara Dahlberg.