18 april, 2017

Nytt 14,3 m flaggskepp från Prestige Yachts

Franska Prestige Team har lanserat sitt senaste flaggskepp. Den helt nya Prestige 460 är en rymlig flybridgebåt på över 14 m (skrovlängd 12,5 m).

Den nya 46 fots motoryachten presenterades redan i februari i år vid båtmässan på Miami Beach. Den kommer dock inte att ha officiell premiär förrän till sommaren.

Prestige är en av flera mycket framgångsrika avdelningar inom franska Jeanneau (som ägs av Beneteau). Förutom Prestige är även Monte Carlo Yachts framgångsrika i sin satsning på att bli världsledande på stora motorbåtar i klassen upp till över 100 fot.

Prestige 460 är försedd med dubbla Volvo Penta IPS500 eller IPS600, som ger en mycket smidig hantering även av stora båtar. Toppfarten anges till 32 knop och räckvidden vid marschfarten på 24 knop är närmare 300 Nm. En riktig semesterbåt för långkörare, med andra ord.

Layouten för däcket har optimerats för komfort och utrymme, med särskild tanke på att även vara ergonomiskt riktig. Fördesignen svarar Garroni Design som tillsammans med JP Concepts har gjort den nya yachten till en modern men ändå tidlös yacht. Båten bär tydliga spår av två andra Prestige Yachts: 630 och 680.

Den nya, L-formade soffan samt förarplats och sociala utrymmen med mycket ljusinsläpp och bra utsikt gör båten trevlig och öppen. Från pentryt är det 360° utsikt. Även salongen har samma fina vy ut över sjön, allt med en gemensam durkhöjd.

Under däck finns två stora kabiner med dubbelkojer och separata badrum. Särskilt ägarkabinen är tilltagen som i en stor yacht med stora skrovfönster och gott om stuvutrymmen.

Prestige Yachts har snabbt vuxit till ett internationellt erkänt varumärke för dem som vill ha en stor motorbåt, men kanske vill ha något lite annorlunda än vad de välkända engelska varven kan leverera. En av varvets grundprinciper är att båtarna ska ha alla sociala utrymmen i en nivå och att utsikten från dessa ska vara 360° panoramavy. Prestige finns i flera modeller på 42 till 75 fot.

 

Tekniska fakta

Längd:                         14,29 m ö a

Skrovlängd:                12,54 m

Bredd:                          4,25 m

Vikt:                              12 413 kg

Djup:                            1,05 m

Bränsle:                       1 240 liter

Vatten:                         400 liter

Kabiner:                       2

Toppfart:                      32 knop

Marschfart:                  24 knop

Bränsleförbrukning:  98 lit/h vid marschfart

Räckvidd:                    295 Nm

Motorer:                       Volvo Penta IPS600 2x435hk – IPS500 2x370hk

CE-klass:                     B10 – C12

Designer:                    Garroni Design, JP Concepts, Prestige Engineering Dpt

Pris:                              cirka 10 Mkr

Info:                              www.prestige-yachts.com

Info:                              https://www.navark.se/motorbatar/