20 april, 2017

Förening bildad för Integrationssegling

Den 2 april bildades den ideella föreningen Integrationssegling. Bakom projektet står Simon Vinokur, Susanne Ahlberg (kassör) och Matthias Flodström (sekreterare).

– Vi har bestämt att första gången man deltar i nån av våra båthelger så behöver man inte vara medlem. Andra gången man ska med ut så är det dock ett krav, säger Simon Vinokur, projektledare för integrationsfrågor och

integrationssegling hos  Svenska Båtunionen.

– Övriga aktiviteter såsom vårfix, föredrag och dylikt behöver man inte vara medlem för att delta i. Det är naturligtvis till stor hjälp för föreningen och dess syfte att folk blir medlemmar, så jag hoppas att inte alla tar fasta på att man inte behöver betala första gången man följer med.

Nästa aktivitet för föreningen är Vårfix http://integrationssegling.se/varfix/. Även om det inte är många deltagande båtar eller ointegrerade invandrare så känns det som en lyckad aktivitet. En båt är redan vårfixad och det gick väldigt bra, berättar Simon.

– Jag håller på att planera inför en familjesegling tillsammans med Svenska Kryssarklubbens skuta, Gratia. Det saknas fortfarande en del pengar för det, men jag hoppas på att ha fått in dem redan nästa vecka. Hoppas jag. Det blir då hälften svenska barnfamiljer och hälften ointegrerade invandrarfamiljer med barn mellan 7 och 13 år. Åtminstone är det vår rekommenderade ålder, men man kan ”i värsta fall” även ta med yngre eller äldre. Det blir en heldag. Vi seglar från Stockholm till en ännu obestämd ö, grillar, äter och lekar och seglar sen hem. Förhoppningen är att det inte ska kosta mer än 75 kr/person.

Info: www.integrationssegling.se

www.facebook.se/integrationssegling