20 juni, 2017

Kompakt kamera för alla förhållanden

Olympus nya toppmodell i Tough-serien – TG-5 – är redo för alla förhållanden. Den har 25–100 mm 1:2.0 optik som kombinerat med en bildsensor ger en hög bildkvalitet, 4K-video och 120 b/s Full HD video för bättre slowmotion.

Pressmeddelande:
Med nya TG-5 närmar sig Olympus betydligt dyrare kameror när det gäller bildkvalitet utan att tumma på funktionalitet och robust konstruktion. Kameran finns i rött och svart i prisläget 4 990 kr.

En av Sveriges mest välmeriterade äventyrare, Annelie Pompe, har använt TG-kameror under många år och i de mest utsatta förhållanden du kan tänka dig.

– Jag klättrar, fridyker, springer, surfar, paddlar kajak, kör mountainbike så jag behöver en kamera som verkligen kan hänga med överallt. Nya TG-5 klarar allt och jag gillar den nya kontrollratten och dubbelglaset som inte immar igen. När du är i iskallt vatten gör de skillnad, berättar Annelie.

Det finns många äventyrskameror på marknaden, men ingen som kombinerar bildkvalitet, tålighet och funktionalitet på samma sätt som TG-5. Praktiskt fickformat, tappa den i vattnet från kanoten, stå på den, tappa den bland stenarna… Ända sedan introduktionen 2012 av TG-1 har toppmodellen i serien årligen utsetts till ”bäst-i-klassen”. Tough har blivit en standard för äventyrare över hela världen. Med TG-5 lever arvet vidare och sätter en ny nivå i bildkvalitet och videoprestanda.

Mycket ljusstark zoom 25–100 mm med 1:2.0 som största bländare i vidvinkelläge, gör det möjligt att ta färgstarka, skarpa, brusfria bilder med kortare slutartider och lägre ISO även i ljussvaga situationer. Till exempel 15 meter under vattenytan utan extra ljuskälla eller undervattenshus. Dykare får även Undervatten HDR som bättre tecknar detaljer i motivets ljusa och mörka partier.