3 juli, 2017

Första seglingsdagen uppskjuten på Marstrand

Hård vind satte stopp för den första seglingsdagen av GKSS Match Cup Sweden 2017. Seglingarna har istället skjutits upp till tisdag med första start klockan 10.00.

Seglingarna sköts upp i flera omgångar och klockan 15.30 beslutade tävlingsledningen att första starten i tävlingen skulle flyttas till tisdag morgon. Det har blåst mycket på Marstrand idag och även om vinden avtagit under dagen var det på eftermiddagen fortfarande medelvind på 13 m/sek med vindbyar på över 15 m/sek.

– Det har varit en blåsig dag och på eftermiddagen var det fortfarande på gränsen för vad vi kan starta seglingar i. Det som ställer till det för oss är också de stora vågorna, säger Mattias Dahlström, Tävlingsledare för GKSS Match Cup Sweden 2017.

Att seglingarna skjuts upp till i morgon betyder inte att några race stryks i programmet. Seglingarna kommer att fortsätta i samma ordning som planerat med första start klockan 10.00.

– Det ser ut att bli perfekta förhållanden och vår plan är att komma ikapp schemat och avsluta grundomgången under dagen, säger Mattias Dahlström.

GKSS Match Cup Sweden 2017 inleds med en grundomgång som seglas med fleet racing, där lagen delas in i grupper som alla tävlar samtidigt på banan i ett antal race. Sexton lag går vidare till nästa omgång som avgörs i åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och till slut en stor final på lördag. Från och med onsdag direktsänds tävlingen på Youtube.