4 augusti, 2017

Seglarna laddar upp inför Tjörn Runt

Tjörn Runt by COWI den 19 augusti seglas medurs runt Tjörn med start på Askeröfjorden. 2016 vann Thomas Dahl på Stora/Coastal banan och på Lilla/Classic banan segrade Emil Sandberg för tredje gången. Hur många kommer till start i år? Hur blir vädret? Och vilka vinner 2017 års upplaga?

Pressmeddelande:

Lilla Tjörn Runt på en söndag

Nu börjar vi resan mot en Tjörn Runt-vecka genom att årets evenemang får ett nytt upplägg. Den största förändringen är att Lilla Tjörn Runt flyttas från fredagen före Tjörn Runt by COWI till söndagen den 13 augusti. För många är det sista helgen på sommarlovet och vi hoppas att det underlättar för så många som möjligt att delta och samtidigt tar vi ett ordentligt steg mot en Tjörn Runt-vecka.

Vi börjar Tjörn Runt-veckan redan lördagen den 12 augusti med Tjörn Runt Harbour Race för radiostyrda segelbåtar där flera olika klasser kan mötas genom ett unikt handikappsystem. Söndagen den 13 augusti seglas Lilla Tjörn Runt, där vi i år även bjuder in juniorer som seglar E-jolle. Dessutom blir det en härlig jubileumssegling, Stenungsön Runt, med den 50-årsjubilerande jollen Jolly-Scott. Veckan avslutas med Tjörn Runt by COWI lördagen den 19 augusti.

Tjörn Runt by COWi – två banor och tre klasser

I år döper vi om banorna, Lilla banan blir Classic-banan och Stora banan blir Coastal-banan, det är fortsatt valfritt vilken bana man anmäler sig till. Vi öppnar även för en Cruising-klass där deltagarna kan segla Tjörn Runt utan krav på mätbrev eller medlemskap i förening ansluten till SSF. Vi hoppas att det ska locka de båtägare som tycker det är för komplicerat att kappsegla. Deltagarna i Crusing-klassen kommer att få en korrigerad tid utifrån ett handikapptal och kan jämföra sina insatser med varandra, men tiderna räknas inte in i totalresultet.

Race Center med knutpunkterna Udden & Baden.

Festen i Stenungsund kommer i hög grad att bli runt segelklubben och på Stenungsbaden. Under lördagen och söndagen den 12-13 augusti står vår anläggning på Udden i fokus där vi även har vårt Race Center. På Stenungsbaden genomför vi fredagen den 18 augusti skepparträffarna med information till alla deltagarna i Tjörn Runt by COWI. Efter Tjörn Runt by COWI den 19 augusti blir det After Sail med prisutdelningen och Patrik Isaksson på scen i samarbete med vår titelparter COWI.

Det blir även en hel del festligheter längs banan i samband med Tjörn Runt by COWI. På Klädesholmen bjuder COWI alla åskådare på möjligheten att provsegla våra radiostyrda båtar i hamnbassängen. Det blir även grillning och COWI bjuder på överraskningar. På Almön, i samband med starten, och i Kyrkesund finns vi som vanligt på plats med vår högtalarbuss som ger er information om deltagarna och deras båtar.

Tjörn Runt by COWI Program 2017

Torsdag 10 augusti

8.30 Lilla Tjörn Runt start- och målgruppsövning. Start vid Udden, StSS klubbhamn.

Lördag 12 augusti

10.00-11.30 Tjörn Runt Harbour Race. Uppvärmningsseglingar.

11.00-12.00 Tjörn Runt Harbour Race. Race Center öppet på StSS Udde för registrering.

12.00 Tjörn Runt Harbour Race. Rorsmansmöte.

12.30 Tjörn Runt Harbour Race. Första start för radiostyrda båtar vid Udden, StSS klubbhamn.

17.00-20.00 Lilla Tjörn Runt. Race Center öppet på StSS Udde för registrering.

17.30 Tjörn Runt Harbour Race. Prisutdelning vid StSS klubbhus på Udde.

Söndag 13 augusti

08.00-09.30 Lilla Tjörn Runt. Race Center öppet på StSS Udde.

09.30 Lilla Tjörn Runt. Rorsmansmöte.

10.50 Lilla Tjörn Runt. Första start vid Udden, StSS klubbhamn.

11.00 (cirka) Grillmästarna Johan och Andreas från JD Grill & Event tänder upp grillarna på StSS Udde.

11.00 ICA på plats med aktiviteter på StSS Udde.

13.30 Stenungsön Runt. Start vid Udden, StSS klubbhamn.

17.00 (cirka) Lilla Tjörn Runt och Stenungsön Runt. Prisutdelning vid StSS klubbhus på Udden.

Torsdag 17 augusti

18.30 Tjörn Runt by COWI start- och målgruppsövning kölbåtar. Start vid paviljongen på Askeröfjorden. Alla anmälda båtar till Tjörn Runt by COWI är välkomna.

Fredag 18 augusti

13.00-23.00 Tjörn Runt by COWI. Race Center på StSS Udde öppet för besökare och deltagare för registrering och utlämning av startlistor etc.

17.00, 19.00 och 21.00 Tjörn Runt by COWI. Skepparträffar på Baden, Stenungsbaden Yacht Club.

Lördag 19 augusti

07.00 Tjörn Runt by COWI. Race Center på StSS Udde öppet hela dagen för besökare och deltagare.

09.00 Tjörn Runt by COWI. Första start på Askeröfjorden, båtarna seglar medurs med mål på Stigfjorden utanför Skåpesund.

09.00-10.00 (cirka) Tjörn Runt by COWI. Högtalarbuss på Almön som ger information om deltagarna i samband med starten.

10.00-15.00 Hot Spot Klädesholmen. Radiostyrda segelbåtar, besök av Räddningstjänsten och matförsäljning av JD Grill & Event.

11.00-14.00 (cirka) Tjörn Runt by COWI. Högtalarbuss i Kyrkesund som ger information om deltagarna.

17.00-02.00 After Sail. Rockstars (covers) på Kookaburra, Patrik Isaksson på Kookaburra och Pandora på The Lounge, Stenungsbaden Yacht Club.

22.00 (cirka) Tjörn Runt by COWI. Prisutdelning vid Kookaburra, Stenungsbaden Yacht Club.