15 augusti, 2017

Göteborg Open sea Race – målgång 2017

Årets version av GOR kom att skilja sig mycket från förra årets. Det bjöds på samtliga typer av väder alltifrån strålande solsken till hällregn men måttliga vindar, i början av racet var det till och med nästan vindstilla. 2016 var samtliga båtar i mål efter ca 19 timmar, efter dryga 13 timmar i år hade först hela flottan rundat Skagens rev.

Segrade gjorde Lady Godiva Sail Racing Team med skeppare Anders Dahlsjö. Teamet har tävlat i samtliga race sen havskappsegling återupptogs 2015 och första året vann de. Förra året var de tvungna att bryta tävlingen efter ett roderhaveri.

Vid en intervju av Search Magazine inför racet fick Anders frågan om vad han trodde om årets upplaga av GOR, svaret löd: “Det är den perfekta möjligheten för erfarna seglare att uppleva utmaningarna med att segla på natten. Samtidigt är det en bra möjlighet för mindre erfarna seglare att samla mer erfarenhet inom havskappsegling.”

GQSS avsikt är att bredda intresset för och öka kunskapen om havskappsegling på Västkusten, samt återskapa traditionen med en havskappsegling i Göteborg.