6 september, 2017

17 m sportscruiser med total lyx

Holländska Zeelander Z55 är en ny sport cruiser med ”360 degrees of luxury”, det vill säga total lyx. Allt är tillverkat i Nederländerna, båten har ett djupt V-skrov och är tillverkad enligt högsta standar. Toppfart upp till 38 knop.

Det är en extremt tidlös och elegant 17 m båt som Zeelander har tagit fram.  Approach. Hon är byggd i glasfiber med vakuuminjicering och vinylester. För konstruktionen svarar Mulder Design och byggs vid ett varv i Groot.

Den nya modellen ska kombinera tidlös design med innovativa lösningar. Det är ett vanligt uttryck bland marknadsförare i båtbranschen, men här verkar varvet verkligen ha satsat på en klassisk design i kombination med fina lösningar.

De eleganta linjerna för tankarna till amerikanska ”lobster yachts” med en modern twist. Tack vare ett stort antal färdigdesignade inredningslösningar kan kunderna snabbt välja mellan en ljus och modern inredning eller en mörkare och mer traditionell stil med mahogny eller ek. för textilier och detaljer har varvet använt de finaste materialen.

Z55 är mer voluminös än man kan tro vid en första anblick. Det vida skrovet ”döljs” av de eleganta linjerna. Hela huvuddäck inklusive salong och pentry ingår i en enda gemensam, social yta. Från huvuddäck har alla god sikt runt om hela båten. På akterdäck finns en bar, styrplats och en stor badplattform.

Under däck finns tre kabiner, inklusive en rymlig ägarkabin midskepps.

Z55 är utrustad med Volvo Penta motorer med joystick styrning för enkel hantering. Standardmotorerna är två stycken Volvo Penta IPS 1050.

Den första Z55 visas på Cannes Yachting Festival 2017, som hålls nästa vecka.

 

Tekniska fakta

Zeeland 55 standard

Längd:         17 m

Bredd:          5 m

Djup:            1,4 m

Vikt torr:       22 ton

Bränsle:       2 650 liter

Vatten:         750 liter

Hålltank:      189 liter

Motorer:       2 x Volvo Penta IPS 1050 eller IPS 1200

Propeller:     2 x Volvo Penta Duo Prop Q6

Toppfart:      32–34 knop med IPS 1050 eller 36–38 knop

Räckvidd:    med IPS 1200 – 400 Nm @ 28 knop

Skrov:           Glasfiber, vakuuminjicerad vinylester

Generator:   Cummins Onan 21.5 Kw @ 60 Hz / 19.0 Kw @ 50 Hz

Elsystem:     12 / 24 Volts DC – 120 / 240 Volts 60 Hz America’s Cup

Info:              www.zeelander.com