Bella Boats lanserar aluminiumbåtar

Falcon by Bella Boats är det senaste båtmärket att lägga på minnet. Det är finländska Bella-Veneet Oy i Kuopio, tillverkare av båtmärkena Bella, Flipper och Aquador, som utökar med aluminiumbåtar.

Till en början handlar det om två modeller Falcon BR 6 och BR 7, som är byggda med aluminiumskrov med innerliner i glasfiberarmerad plast. Till Helsingfors båtmässa i februari 2018 lanseras ytterligare två modeller och till nästa sommar kommer en kabinmodell.

Att även Bella Boats ger sig in på aluminiummarknaden är enkelt att förstå. I Finland står aluminiumbåtarna för 55 procent av nybåtsförsäljningen medan motsvarande siffra i Sverige är 25–30 procent. Exporten till Sverige är dock dominerande för de finländska tillverkarna, som gör allt för att hänga med i de senaste båttrenderna.

Aluminiumbåtprojektet startades för fyra år sedan då den utvecklingsriktning som Sonninen nämnde verkade bli tydligare. Företaget gjorde en noggrann marknadsutredning av saken och resultatet blev att man startade tillverkningen, som sker i aluminiumklustret Ähtäri. Även Buster, Yamarin och Silver har sin tillverkning där.

Tillverkningen av Falcon-båtar startar i november.

Tekniska fakta
Falcon BR 6
Längd: 5,94 m
Bredd: 2,19 m
Vikt: 840 kg + motor
Motoreffektområde: 80–115 hk
Toppfart: 38,5 knop
Personer: 7 eller 525 kg
CE-kategori: C
Bränsletank: 105 liter

Tekniska fakta
Falcon BR 7
Längd: 6,51 m
Bredd: 2,34 m
Vikt: 1 060 kg + motor
Motor: 115–150 hk
Toppfart: 40,5 knop
Personer: 7 eller 525 kg
CE-kategori: C
Bränsletank: 135 liter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*