3 oktober, 2017

Eldsjäl inom segling nominerad till Årets Föreningshjälte

Ia Kjellsdotter från Göteborg är nominerad till Årets föreningshjälte 2017. Detta är en årlig utmärkelse som tilldelas någon som spelat en betydande roll och ansträngt sig utöver det vanliga för sin förening. En riktig eldsjäl inom seglngssporen.

Ia Kjellsdotter verkar i den ideella föreningen Passalen som bedriver seglingsverksamhet genom Göteborgs Kungliga Segelsällskap (GKSS).

Hon har varit med och startat upp och verkat i

  • GKSS AccessAbility Center som är en verksamhetsdel inom GKSS som arbetar för att barn och unga med funktionsvarianter ska få ta del av seglingsidrotten.
  • ”Alla Kan Segla” som var en satsning där 14 000 barn och ungdomar fick vara med och segla i centrala Göteborg.
  • ”Vattenvana”, ett projekt som verkar för att ensamkommande och asylsökande med hjälp av segling ska få lära sig hantera vatten och bli integrerade i föreningslivet.

Utmärkelsen Årets Föreningshjälte har getts ut sen 2015. Senare i höst kommer Unibets jury, med juryordförande Glenn Hysén i spetsen, att utse tio finalister som tävlar om titeln Årets Föreningshjälte 2017.

Vinnaren presenteras i december. Vinnaren får ett personligt utformat pris värt 10 000 kr samt material att skänka sin förening för ca 20 000 kr. Info: https://www.aretsfan.se/