Triton och Aston Martin bygger ubåt

Triton och Aston Martin har startat ett samarbete för att bygga en ubåt i begränsad upplaga. Det kan vara första steget till något nytt för alla diskreta miljardärer som vill ta sig till sina lyxfartyg utan att synas. Eller så är det bara en kul idé.

Det här är det första projektet från ett nytt bolag kallat Aston Martin Consulting. Experter från marinbranschen ska samarbeta med proffs från bilindustrins lyxigaste varumärken.

Tillsammans ska Aston Martin och Triton Submarines LLC, som tillverkar högpresterande ubåtar, bygga det som kallas ”Project Neptune”.

Triton har en mycket hög kompetens inom både konstruktion och tillverkning av ubåtar för forskningsändamål, upptäcktsresande och ägare av superyachts. Företaget grundades i Florida av L. Bruce Jones och Patrick Lahey, ett team som är helt övertygade om att de bygger världens bästa, djupdykande ubåtar.

”Project Neptune” blir en dykplattform för tre personer. Ubåten är inte helt lätt att tolka efter de bilder som vi visar här, men den kan bli något i stil med farkoster som James Bond brukar använda.

Projektet förenar expertkunnande från Triton med Aston Martins design, material och hantverksskicklighet. Under ledning av Aston Martin Consulting ska gruppen skapa en unik ubåt som ska byggas endast i en mycket begränsad upplaga.

Ubåten bygger på Tritons erkända plattform Low Profile (LP) med Aston Martins designspråk på överbyggnaden.

Inga detaljer om framdrift eller prestanda har presenterats än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*