27 oktober, 2017

AMT bygger 175 BR med aluminiumskrov

Till 2018 års säsong kommer AMT 175 BR även att kunna fås med aluminiumskrov. För tillverkningen av aluminiumskrovet står de erkänt duktiga finska Juha Snell Oy som själva bygger både fritidsbåtar och arbetsbåtar i aluminium sedan länge. Båtens glasfiberinteriör samt utrustningsalternativ blir desamma som varianten med glasfiberskrov.

Pressmeddelande:

AMT 175 BR kommer alltså att tillverkas i båda varianterna där aluminiumskrov blir ett tillval. Premiärvisningen kommer att ske på Båtmässan i Helsingfors i februari 2018.

Att två så skickliga båtbyggare slår sig samman borgar för att kvaliteten blir bra. Syftet med att lansera ett aluminiumskrov är naturligtvis för att ge kunden mer valfrihet.

– Att AMT nu lanserar aluminiumskrov är en välkommen utökning av AMT-programmet och förstärker vår produktportfölj. Det är glädjande att vi nu kan erbjuda kunderna att själva välja skrov, säger Lasse Johansson, affärsenhetschef på KGK Motor Marin som importerar AMT till Sverige.

Skrovets formgivning säkerställer båtens fina köregenskaper och en mjuk gång i sjön. Glasfiberinteriörens anpassning till aluminiumskrovet görs i AMT:s fabrik i Joensu, Finland.

Slutresultatet är en snygg, rymlig, tystlåten och praktisk fritidsbåt som är bekymmersfri, trygg och framförallt rolig att köra.

Info: www.suzukimarin.se