RS Kronoberg byter namn och nyrekryterar

Sjöräddningssällskapet har haft en räddningsstation vid Helgasjön i Växjö i tio år. Den 1 januari byter stationen namn – från RS Kronoberg till RS Växjö. Samtidigt passar stationen på att rekrytera fler frivilliga sjöräddare och bjuder in till introduktionsdag.

Anledningen till namnbytet är att Kronobergs län kommer att utökas med ännu en station under året, som kommer att placeras vid Bolmen.

– Det kommer nog kännas lite ovant med nya namnet till en början, men det passar ju bättre eftersom vi faktiskt finns i Växjö och snart kommer att få ytterligare en räddningsstation i Kronobergs län, säger Nils Inngul, stationsansvarig på RS Växjö.

Sjöräddningsstationen i Växjö utför varje år drygt 40 uppdrag och verkar i nära samarbete med kommunal räddningstjänst. Det geografiska området är fortfarande det samma även efter namnbytet.

– Tack vare att våra enheter är mobila så kan vi snabbt ta oss dit vi behövs. Nu när isen snart börjar lägga sig kan det vara tryggt att veta att RS Växjö även har en svävare på trailer, som kan köras dit behovet av isräddning finns, säger Nils Inngul.

I samband med namnbytet nyrekryterar stationen och håller introduktionsdag 14 januari.

– Vi får allt mer att göra på stationen och har därför ett stort behov av fler frivilliga sjöräddare. Alla nyfikna är välkomna till vår introduktionsdag, där vi berättar mer om hur det är att vara frivillig. Det ges också möjlighet att testa på livet som sjöräddare, säger Nils Inngul, som gärna tar emot anmälningar till dagen på rs.vaxjo@ssrs.se.

Bilden: Rescue Evedal, en av RS Växjös räddningsenheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*