Turkisk lyx på Düsseldorfmässan

Turkiska Mazu Yachts är ett av de varv som satsar stort på båtmässan i Düsseldorf. I år visar de den helt nya Mazu 38 Open White Pearl med prestanda på över 45 knop.
Den knappt 12 m långa och sportigt designade båten är gjord för läckra sommardagar. Allt ombord är tillverkad enligt samma standards som används i superyachts, enligt varvet.

Det turkiska varvet Mazu Yachts kallar sig självt ”boutique yacht designer”. Den nya 38-fotaren visas för första gången i Tyskland för en internationell publik. Båten är tänkt som en cruiser med övernattningsmöjlighet eller som en superyacht tender, vilket ställer väldigt höga krav på hantverket.
38 Open White Pearl är, liksom alla andra modeller från Mazu Yachts, designade av vd:n för varvet som bygger båtarna, Halit Yukay.

Båten har en mycket sportig framtoning med goda prestanda och en sportig men samtidigt lyxig inredning. Båten har en öppen planlösning med matplats ”al-fresco” på akterdäck. Under däck finns bland annat en stor ägarkabin med badrum.

Skrovet kan fås i en rad olika, kundanpassade färger. Detsamma gäller textilier i dynor och soffor med mera. Som framgår av bilderna är förarplatsen extremt maskulin med gott om instrument och riktigt robusta stolar. Det kan behövas när båten når topprestanda på 45+ knop.

Även övrig utrustning ombord håller hög klass. Matplatsen är utrustad med köksmaskiner från Gaggenau både inne (det finns ett inre pentry) och ute. Utepentryt är extra välutrustat med kyl och frys, grill, mikro och ugn.

Båten är byggd i handupplagd kolfiber.
Med standardutrustningen dubbla Volvo Penta IPS 400 motorer är toppfarten 36 knop. Med de mer kraftfulla, dubbla Volvo Penta IPS 600 når Mazu 38 45 knop. Varvet erbjuder även ett alternativ med Volvo Penta IPS500 motorer.
Mazu Yachts Hi-tech skeppsvarv ligger i Yalova i Turkiet.

Tekniska fakta
Längd: 11,90 m
Bredd: 3,70 m
Djup: 0,6 m
Vikt: 9 ton
Kojer: 4
Material: Komposit med kolfiber
Designer: Halit Yukay
Motorer: Volvo Penta IPS 400 (2×300 hk)
Toppfart: 36 knop
Marschfart: 30 knop
Bränsle: 800 liter
Vatten: 300 liter
Info: www.mazuyachts.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*