30 januari, 2018

Humminbird SOLIX får 10,1” skärm

När Humminbird introducerade SOLIX serien i januari 2017 var det Humminbirds mest avancerade produktserie någonsin. Multifunktionsskärmar med inbyggd GPS och kartplotterfunktion samt integrerat ekolod. Det var även första gången företaget lanserade en så stor skärm som 15,4”, som i år hamnar på ett pris under 40 000 kr.

Pressrelease:

2018 utökas sortimentet med SOLIX 10, vilket gör att serien nu omfattar skärmstorlekarna 15,4”, 12,1” och 10,1”.

SOLIX finns i två versioner med eller utan MEGA Imaging. Samtliga har Humminbird senaste innovationer och funktioner inbyggda som till exempel CHIRP Digital Sonar, AutoChart Live, Bluetooth kommunikation samt CHIRP radar och Minn Kota i-Pilot Link kompabilitet. De har ljusstarka skärmar med högupplösning och CrossTouch användarinterface med både touchskärm och knappsats. Det gör dem lättanvända trots att de är avancerade med många inställningsmöjligheter för att justera enheten till varje unik användare. Skärmvyer och informationsfält kan anpassas för att visa den information man önskar.

Det inbyggda ekolodet med MEGA Imaging och CHIRP Digital Sonar ger kristallklara bilder och mycket bra målseparering. Strukturer och fisk syns tydligt vilket gör det lättare att söka och identifiera heta fiskeplatser. MEGA Imaging har hög frekvens (1150-1275kHz) vilket är upp till tre gånger bättre än tidigare 455kHz frekvensen.

AutoChart Live gör det möjligt att skapa egna kartor över insjöar som tidigare inte varit kartlagda. Det ger även möjlighet att skapa kartor som ett eget lager över Navionics sjökort med transparensfunktion så att de blir genomskinligt. AutoChart Live erbjuder möjlighet att skapa kartor med bottenhårdhet och vegetation som ytterligare lager och allt sker i realtid, kartorna ritas direkt på skärmen under tiden du kör.

Bluetooth kommunikation gör det möjligt att ansluta en telefon för att se notiser direkt på skärmen. Det finns även en Bluetooth fjärrkontroll som gör det möjligt att fjärrstyra sin enhet för att t.ex. justera känslighet, zooma eller byta vy. Inom kort kommer man kunna uppdatera sin programvara i SOLIX trådlöst via en Humminbird app i telefonen.

SOLIX har Ethernet anslutning vilket gör att flera enheter kan kopplas i nätverk samt att det ger möjlighet att ansluta tillbehör som CHIRP radar, 360 Imaging givare och Minn Kota i-Pilot Link kompatibla trollingmotorer.

Vid anslutning till Minn Kota i-Pilot Link trollingmotor skapas många nya möjligheter, motorn kan fjärrstyras från skärmen och bl.a. följa AutoChart Live djupkurvor. Om man dessutom har ett nytt Talon BT ankringssystem ombord kan även det styras från SOLIX, det är till och med möjligt att skapa en rutt till en plats dit trollingmotorn tar dig och när du kommer fram kan Talon aktiveras automatiskt för en säker ankring. En dröm för alla sportfiskare.

Pris från 27 695 kr.

Info: www.comstedt.se