Volvo Penta kopplar upp hela båten

Konnektivitet är det allra hetaste på båtmarknaden idag. Alla tillverkare av elektronik, motorer och båtar presenterar nya lösningar som kopplar samman hela båten. Volvo Pentas lösning heter Easy Connect.

Med Easy Connect, som presenteras på Båtmässan i Göteborg, får båtägaren en bra översikt över din motor, båt och ruttdata i surfplattan eller i smartphonen.

Systemet består av hårdvara för cirka 3 000 kr som kopplas till motorn. Detta kopplas sedan samman genom Bluetooth och ger möjlighet att följa allt som händer i båten.

Systemet klarar av i stort sett alla Volvo Pentas dieselmotorer med EVA utom D1 och D2 samt bensinmotorer med EVC från 2003 och framåt samt bensinmotorer utan EVC från modellår 2006.

I stort sett allting kan loggas och kontrolleras via systemet Easy Connect. Bland annat motorhistorik, rutter och servicebehov.

– Med mobilappar som en integrerad del av våra liv är det självklart att även båtägare vill ha den här typen av konnektivitet både i båten och hemma, säger Anders Thorin, chef för produktplanering för elektronik hos Volvo Penta.

– Vår nya Easy Connect app är ett fantastiskt verktyg och det ger båtägare en möjlighet att enkelt få en överblick över motor- och båtdata med en enkel knapptryckning eller en svepning över skärmen.

Easy Connect har flera olika lägen beroende på hur det ska användas och vilka data som användaren vill ha fram.

www.volvopenta.com/easyconnect

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*