16 februari, 2018

Buster kabinbåt i stora lyxklassen

Här är de första bilderna på nya Buster Phantom Cabin. Det är en jättelik kabinbåt i aluminium, godkänd för tolv personer och kapabel för upp till 2×300 hk på akterspegeln.

Grunden för den nya kabinbåten är Buster Phantom, den stora och öppna båt som Buster presenterade för 1,5 år sedan. Skrovet är tåligt och stabilt även i höga farter (60 knop), men när båten förses med kabin sjunker prestanda en del.

Busters genom tiderna största hyttbåt är nästan 10 m lång och garanterar en behaglig färd på sjön för upp till tolv personer.

– Phantom Cabin införlivar en grov funktionalitet med att färdas på sjön i lyxklass. Tack vare sin silkesmjuka gång och sitt tysta skrov är Cabin en förbindelsebåt av den nya generationen, säger Busters produktutvecklingschef Anders Kurtén.

Phantom Cabin i aluminium bygger på skrovet av den öppna båten Buster Phantom, som visat sig vara sjövärdig och mycket lätthanterlig. I planeringen har man lagt tonvikten på passagerarbekvämligheten, på rymliga utrymmen och sjösäkerheten.

På båtens främre bänkar finns plats för tre personer, i akterutrymmets U-soffa ryms fem passagerare bekvämt. Ryggstödet på navigatörens stol går att fälla framåt vid behov framåt för att skapa en trevlig soffgrupp. Båten har inga fasta kojer, men det går att övernatta ett par personer i salongen.

I kabintaket sitter en elektriskt manövrerad glaslucka som standard. Sidorutorna av glas sitter snyggt limmade i glasfiberkabinen.

Buster Phantom Cabin är 9,47 m lång, 2,84 m bred och väger utan motor 2 700 kg.

Med en Yamaha 300 hk uppges toppfarten till cirka 35 knop. Med 600 hk (två 4,2-liters 300 hk Yamaha V6) når båten en toppfart på drygt 53 knop. Man kan välja marschfart genom ett stort register, 25–40 knop. Bränsleförbrukningen är relativt måttlig vid marschfarter kring 26–28 knop, kring eller strax under 2 liter/Nm.

Info: https://www.buster.fi/sv/nyheter/buster-aluminiumbatar