22 februari, 2018

Raymarine plotter i kombo med drönare

FLIR Systems presenterade idag en uppsättning nya funktioner i sin prisbelönta Raymarine Axiom-serie med multifunktionsdisplayer för navigation (MFD). Besökarna i FLIRs och Raymarines monter på Miami International Boat Show får under veckan möjlighet att utforska Axioms LightHouse Apps, mobilappen Raymarine LINK och Axiom-integration för drönare.

Pressmeddelande:

LightHouse Apps är integrerat i kommande LightHouse 3 och kompletterar Raymarines serie Axiom MFD-enheter med utvalda Android-kompatibla mobilappar och båtappar från andra tillverkare. Med LightHouse Apps kan Raymarine-användare spela upp underhållning ombord från populära film- och musiktjänster via Axiom. LightHouse Apps ger även tillgång till Theyrs GRIB data med globala väder- och tidvattenappar. Med LightHouse Apps förenklar Raymarine integrationen med Axiom och LightHouse 3 OS för båttillverkare, apputvecklare och teknikleverantörer. De första LightHouse apparna som visas på båtmässan är Seakeeper för gyrostabilisering och mazu mSeries för global satellitkommunikation. Med hjälp av appen mazu mSeries kan användarna skicka meddelanden, ta emot väderprognoser och övervaka sin båt, oavsett var de befinner sig.

Den nya mobila plattformen Raymarine LINK för iOS och Android hjälper Raymarine-användare att planera, synkronisera och styra sin Axiom navigationsskärm från sin mobila enhet, till exempel planera waypoints och rutter utan att befinna sig på båten. Väl ombord igen synkroniseras waypoints och rutter automatiskt. Raymarine-användarna kan även komma åt reseloggar, skärmdumpar och videoklipp från Raymarine LINK-appen. Granska reseloggar hemma och dela resor, skärmdumpar och video med vänner. Raymarine LINK kan även användas för säkerhetskopiering av alla MFD-inställningar och håller Raymarine-utrustningen uppdaterad med de senaste funktionerna och programuppdateringarna.

Detta är en nyhet inom marinelektronik och gör det möjligt för användaren att ansluta till en drönare och sedan ta och visa bilder direkt via Axiom-displayen. Den patentsökta tekniken ger en fristående vy av vattnet ovanifrån och gör att även fiskare och annat båtfolk kan dra nytta av den nya drönar- och videotekniken. Funktionen är för närvarande kompatibel med DJI Spark- och Mavic UAV-drönare och inkluderar start/spårning/inspelning med ett knapptyck, GPS-länk för olika ”följlägenr” och videouppspelning i realtid på Axiom MFD.

LightHouse Apps, mobilappen Raymarine LINK och Axiom drönarintegration kommer lanseras våren 2018.

Info: www.raymarine.se