Dags att gå på båtmässa! – Allt för sjön med allt för båtfolk

På lördag öppnar Allt för sjön i Älvsjö. Förväntningarna är stora för Nordens största båtmässa, där det i år blir många premiärer och massor av aktiviteter. Dessutom är de stora segelbåtarna tillbaka på allvar på båtmässan.

– Det ser bra ut inför Allt för sjön i år. Jag är väldigt förväntansfull.

Det säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön, inför Stockholms internationella båtmässa som pågår 3–11 mars.

Vad är det bästa med årets Allt för sjön?

– Det bästa är att vi har aktiviteter och något för alla åldersgrupper. Från små barn och ungdomar till dem som har möjlighet att köpa båtar i alla storlekar. Vi är stolta för vår avdelning med segling med en riktig segelbåtsbrygga och för alla de vackra klassikerna i Classic Boats. Sedan vet vi att det kommer många utställare med nyheter…

Är det några särskilda aktiviteter som besökarna inte får missa?

– Det är nog näst intill rekord i hur mycket vi ordnar. Hela programmet med Water Park är enormt i C-hallen, där tillbehören finns. Vi har ett mycket stort intresse från alla som håller på med olika sorters vattensporter.

Hur många båtar visas på mässan?

– Vi vet inte riktigt förrän vi har räknat klart när mässan öppnar. Det blir över 300 båtar totalt, inklusive åtta segelbåtar i 40-fotsklassen. Bland motorbåtarna är Princess 49 den största, men Galeon 470 med sina utfällbara ytor är också en riktigt stor båt.

Blir det något mer än ”bara” båtmässa?

– För alla som vill vara sociala har vi satsat extra på restauranger, kaféer och olika barer. Man kan prova på och förlusta sig under hela mässan, säger Hanse Thorslund.

Mässans största motorpaket har Nor-Tech 450 med fem Veradomotorer à 400 hk. Båtarna visas av Ingarövarvet.

Starkast enskilda utombordare är Seven Marine med sina 627 hk som sitter på RIB Revolt. Dessutom visar varvet Miss Turbine, som är en Nor-Tech 5000 med två gasturbiner.

På motorbåtssidan finns det gott om premiärer på Allt för sjön. Anytec A27, Bella Falcon, Buster Magnum, Hydrolift X22, Ockelbo B21, Silver Fox, Sting 630, Windy 27 och XO Explorer är några av de intressantaste. Dessutom har Nimbus Boats premiär för två nyheter.

Bland segelbåtarna märks Hallberg-Rassy 44, Jeanneau 440 Sun Odyssey, More 40 och en stor båt från X-Yachts.

Bildtext: Årets nyhet för att få ungdomar till båtmässan Allt för sjön är WATERPARK.

www.alltforsjon.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*