Världspremiär för nya Nimbus T9

På Allt för sjön i Stockholm är det premiär för Nimbus T9. T står för ”Tender” som är en nytolkning av Nova och R-serien – en multifunktionell, ombonad, snabb walk-around som med enkelhet byter skepnad beroende på användningsområde.

Pressmeddelande:

T9 är första modellen av tre i den nya Tenderserien som är Nimbus nytolkning av de populära Novabåtarna, som introducerades 1991. Nimbus Nova serien har sedan dess producerats i drygt 2 300 exemplar fram till idag, där bland annat försäljningssuccén 26 Nova och den prisvinnande R-serien med 230R, 250R och 300R ingår.

– Det är en stor uppgift att ta sig an att förnya en serie som varit så framgångsrik och som är så starkt förknippad med Nimbus DNA och varumärke. Det har verkligen genomsyrat projektet i alla delar och beslut oavsett om det gäller konceptdesign, konstruktion, funktionalitet, utseende eller på detaljnivå. Alla involverade har arbetat med siktet ställt på att T9 skall bli den bästa tänkbara produkten och därmed en värdig efterträdare till Nova, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB.

T9 är en 9 m dagstursbåt avsedd att klara alla typer av dagliga sociala aktiviteter, transporter, vattensporter och lek med stora möjligheter till individuella anpassningar. I likhet med W9 kan T9:an bestyckas med utombordare eller inombordare.

Akterdäcket kan utrustas med rak aktersoffa som ger extra stort utrymme för last eller maximal rörelsefrihet. Alternativt en U-soffa med plats för fem personer som enkelt konverteras till solbädd. Möjlighet till ”wet bar” bakom förarplats med handfat och kokmöjlighet. Modulen fungerar också som stöd under färd eller i hamnläge.

Båten kan fås med tre olika kapellösningar – hamnkapell, kapellhytt eller i T-top utförande med stort öppningsbart tak. Förarplatsen, med plats för två personer, har samma ”look-n-feel” som W9 och kan utrustas med en stor 16” plotter eller två stycken 12” plottrar. På fördäck finns en stor lastlucka med access ner till förruffen. På fördäcket erbjuds en ”soldivan” som skapar en extra sittyta med plats för fyra personer med bord.

Tekniska fakta
Längd:                                    9,35 m
Bredd:                                    2,95 m
Vikt:                                        2 800 kg
Bränsletank:                         320 liter
Vattentank:                          80 liter
CE-kategori:                         C, 8 personer
Kojplatser:                            2
Maxfart:                                +40 knop (Mercury Verado 300 hk)
Motoralternativ:                 Mercury Verado 300/350
Volvo Penta V8-300/350
Info:                                        www.nimbus.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*