16 mars, 2018

Martin Strömberg skadad – missar sjunde etappen

Turn the Tide on Plastics vaktkapten Martin Strömberg missar den sjunde etappen av Volvo Ocean Race på grund av en knäskada. Han är tillbaks i tävlingen i etapp 8 som startar i Itajaí, Brasilien.

Startskottet för den sjunde etappen från Auckland, Nya Zeeland till Itajaí, Brasilien går natten till söndag klockan 02.00 (svensk tid). Det är tävlingens längsta delsträcka – 7 600 Nm.

– Det är tråkigt att missa en så spännande segling men jag kommer att stötta laget från land och jag ser fram emot att komma tillbaks ombord i nästa etapp med mycket energi, säger Martin Strömberg.

Martin Strömberg drog på sig en knäskada under den tredje delsträckan från Kapstaden till Melbourne. Han var ombord i etappen efter det men stod över sträckan från Hongkong till Auckland vilket var lagets plan redan innan tävlingen inleddes i Alicante, Spanien.

När han var hemma i Göteborg under pausen visade en läkarundersökning av knät att en operation behövdes. Eftersom han fortfarande rehabiliteras efter operationen kommer han inte att kunna delta i den sjunde etappen av tävlingen.

– Det kommer att bli en oerhört tuff etapp i Södra ishavet och det går inte att ge sig in i det med en skada. Jag skadade knät just när vi seglade i Södra ishavet senast och det visar hur påfrestande det är med hård vind och stora vågor under en längre tid, säger Martin Strömberg.

Leg Zero, training on Turn the Tide on Plastic with Tony Rae. Photo by Jeremie Lecaudey/Volvo ocean Race. 11 September, 2017