20 april, 2018

Strömberg siktar på pallen i Volvo Ocean Race

Den sjunde etappen av Volvo Ocean Race var en av de mest dramatiska episoderna i tävlingens historia. Svensken Martin Strömberg siktar på att komma bland de tre bästa med sitt team.

– Vi kommer vara på pallen i den här etappen, säger Martin Strömberg som har återhämtat sig från sin skada och är säker på att Turn the Tide on Plastic har mer att ge.

Scallywag har nu seglat sin båt till Itajaí från Chile med en transportbesättning efter den tragiska olyckan där seglaren John Fisher omkom. Laget kommer till start i den åttonde etappen som inleds på söndag. Det gör även Vestas 11th Hour Racing som bröt masten och tog sig från Falklandsöarna till Brasilien med en nödrigg.

Martin Strömberg stod över den senaste etappen på grund av en knäskada men har nu återhämtat sig och är tillbaks som vaktkapten ombord på Turn the Tide on Plastic.

– Knät är mycket bättre och det är riktigt skönt att äntligen vara tillbaks, säger han. Jag är otroligt imponerad över att laget kom fyra hit till Brasilien och tog vår bästa placering hittills i den tuffaste etappen.

– Vi har utvecklats väldigt mycket som lag sedan starten i oktober och nu är vi närmare konkurrenterna. Jag är säker på att vi kommer att utmana dem om topplaceringarna i varje etapp som är kvar.

Idag fredag seglas ett In-Port Race i Itajaí (start kl. 19.00 svensk tid). Den åttonde etappen startar på söndag samma tid. Den kommer ta lagen över ekvatorn och doldrums för sista gången och norrut i Atlanten. Målet i Newport Rhode Island är en av sportens huvudstäder i världen och tar emot Volvo Ocean Race för andra gången.