8 maj, 2018

Toppartister ombord på Tre Kronor af Stockholm under Skärgårdsturnén 2018

Årets Skärgårdsturné sker i samarbete med Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav. Den vackra briggen Tre Kronor af Stockholm seglar med Skärgårdsturnén från Kastellholmen i Stockholm till Furusund i Norrtälje 22–26 juli. Med ombord är några av Sveriges finaste artister.

Tre Kronor av Stockholm är symbol för arbetet som bedrivs för Östersjöns miljö inom Briggen Tre Kronor och Hållbara Hav. Arbetet sker i samarbeten med olika partners och stärks bland annat genom publika seglingar samt evenemang som årligen arrangeras på och omkring Tre Kronor.

– I år samarbetar vi med Briggen Tre Kronor och har segelfartyget Tre Kronor af Stockholm med oss. Deras viktiga arbete inom Hållbara Hav – Östersjön, kompletterar vårt miljötänk och även vårt årliga miljöpris Skärgårdspriset, säger artisten Tina Ahlin, Skärgårdsturnén.

– Det är verkligen fantastiskt roligt att få välkomna Skärgårdsturnén ombord och vi ser fram emot ett spännande samarbete. Vi hoppas att många tar tillfället i akt att lyssna på de fina artisterna och samtidigt ta del av vår miljöutställning ombord i vår unika brigg Tre Kronor som passar som klippt och skuren i vår vackra skärgård, säger VD Anders Mannesten, Briggen Tre Kronor.

Idén med Skärgårdsturnén fick Tina Ahlin 2014 då hon medverkat på andra liknande och lokala turnéer i Sverige såsom Hovturnén i Skåne och Packmopedsturnen i Värmland där turnéerna gick till häst och moppe. Där och då såddes det första fröet till att göra en liknande turné till sjöss då alla dessa fantastiskt fina miljöer som finns i skärgården är som gjorda att göra konserter på. Sommaren 2016 sjösattes Skärgårdsturnen och medverkade gjorde några av Sveriges bästa artister och musiker.

 

År 2018 ser vi artisterna Tina Ahlin, Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Love Antell och spelplanen är:

22 juli Kastellholmen i Stockholm

23 juli Tullhusparken på Sandhamn

24 juli Fyrskeppsudden i Öregrund

26 juli Furusunds Värdshus

27 juli Kärleksudden i Norrtälje

28 juli Malma Gård på Värmdö

29 juli Häringe Slott

Bilden: Fr. v. Jack Wreeswijk, Tina Ahlin, Lill Lindfors och Love Antell. Foto: Skärgårdsfoto.