14 maj, 2018

Najad fortsätter produktionen på västkusten

Najadbåtarna kommer fortsättningsvis byggas på svenska västkusten av Sail Yard i Uddevalla i deras toppmoderna lokaler. Det är samma företag som den senaste tiden har byggt Najadbåtarna i Uddevalla.

Najad har sedan tidigare ett etablerat samarbete med Sail Yard och ser fram emot att fortsätta utvecklas ihop. Varvet bygger även Arconas större båtmodeller, 465 och den nylanserade 435.

Sedan 1 mars är Arcona och Najad systerföretag med samma ägare. Styrelsen tar nu ett viktigt steg i utvecklingen för båda märkena med att synkronisera affärsmodellerna och produktionslinjen, enligt ett pressmeddelande.

Den nya modellen innebär ingen förändring för underleverantörerna. Najad kommer att fortsätta jobba med sina underleverantörer som tidigare för bästa resultat gällande kvalitet och design. Förändringen innebär att produktionen av Najad och Arcona effektiviseras genom att gå från tre produktionsställen till två med nya och moderna anläggningar.

Mest aktuellt hos Najad nu är de nya modellerna N395 AC och N395 CC som marknadsförs som en äkta Mini Superyacht. Båten är framtagen av Farr Yacht Design och interiören av Ken Freivokh Design.

Den första nya N395 AC är redan ute och seglar. Najad har också släppt en uppdatering av N505 – Next Generation, som också redan är sjösatt inför sommaren. Under 2018 presenterar Najad således tre nya välseglande modeller i ett program av världsklass.