25 maj, 2018

Garmin presenterar AIS 800 och VHF 315i  

Garmin presenterar två nya tillskott till sin serie med marina kommunikationsprodukter, båda med inbyggd GPS – AIS 800, klass B/SO och VHF 315i, klass D Digital Selective Calling (DSC). Båda systemen kompletterar Garmins senaste kartplottrar GPSMAP och multifunktionsdisplayer (MFD:s) och är NMEA 2000-certifierade för att snabbt och enkelt kunna installeras och integreras i Garmins system.

Pressmeddelande:

AIS 800 har 5 W sändningseffekt med klass B/SO och ger snabbare positionsrapportering än någonsin tidigare. Den tar emot AIS måldata samtidigt som den skickar ut information om din båt till andra AIS-mottagare i området.

AIS 800 har inbyggd GPS (med kontakt för tillval av extern antenn) och kan integreras i Garmin-systemet ombord. Det har en inbyggd VHF-antennsplitter, vilket gör att VHF och AIS kan dela samma antenn. Med NMEA 2000-anslutning blir det enkelt att integrera med kompatibla sjökortsplottrar och multifunktionsdisplayer. Det är en lättinstallerad black box-lösning som tar liten plats.

25 W marinradion VHF 315i med klass D DSC är en tillförlitlig kommunikationslösning. Den är enkel att använda och kan anslutas till NMEA 2000 för att integreras i Garmins system ombord. GPS finns som tillval i VHF 315i (extern GPS-antenn krävs). Handenheten GHS™ 11i och nya aktiva högtalare som kan användas som intercom mellan upp till 3 stationer ingår. Den kan anslutas till NMEA 2000 för enkel integrering med kompatibla sjökortsplottrar, multifunktionsdisplayer och mjukvaruuppdateringar. Förbättrade kopplingar och ett användarvänligt gränssnitt gör det enkelt att installera och kommunicera.

AIS 800 pris 10 699 kr och VHF 315i pris 7 999 kr.

Info: www.garmin.se